*Nettavisen* Sport.

Ciljan forstår vrakingen

Per Ciljan Skjelbred starter på benken mot Brann. Og skjønner hvorfor.

27.04.07 16:27

Det kommer til å bli en gjenganger hele sesongen, den interne indreløperduellen mellom kompisene Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey.

Sistnevnte sa kraftig i fra da han ble vraket foran kampen mot Tromsø. Fredag ble rollene snudd om – men dagens vrakgods responderte på en helt annen måte.

- Ja, det er klart jeg er skuffet, men det går bra, forsikret Ciljan Skjelbred overfor Nettavisen.

- Så lenge trenerne har behov for en annen spillertype, må jeg ta til takke med benken, legger han til.

Løper mer
Tankegangen til Knut Tørum er nemlig slik: Tettey løper over større rom enn Skjelbred, som har sin definitive styrke i det offensive spillet.

Mot Stabæk sist skjedde det gang på gang at både Skjelbred og Marek Sapara forsvant inn i dragsuget foran motstanderens keeper – mens Roar Strand fikk en vanskelig jobb med å forsvare seg mot både Alanzinho, Somen Tchoyi og til dels Veigar Pall Gunnarsson.

Det skal ikke gjenta seg mot Brann.

- Jeg snakket med Knut tidligere i dag og skjønner hvorfor han har tatt dette valget. Tettey er veldig flink til å tette større rom, sier 19-åringen.

- Men om du kommer inn i løpet av kampen er du tent?

- Da er jeg alltid sharp, lover han.

Braaten inn
RBK stiller også uten Didier Ya Konan fra start. Daniel Braaten vises i stedet tillit – på tross at han går rundt med planer om å gjøre Bosman av seg i løpet av sesongen.

Utover det ligger alt klart for en stor fotballfest søndag. Under 1000 billetter lå igjen til salg fredag formiddag – noe som betyr stinn brakke og 21 000 tilskuere.

Treningsuka har vært preget av all støyen rundt Steffen Iversens tilgjengelighet for media og måte å løse konflikter på treningsfeltet – men trønderne er sportslig sett i rute til å hanskes med serielederne fra vest.

- De (Brann) er gode, men ikke SÅ gode, lyder meldingen fra Roar Strand.

Han har vært med å banke bergensere før.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.