RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

Ciljan lover å «klikke» igjen

Sist oppdatert:
Når Per Ciljan Skjelbred jager en ball over åtti meter, er det fordi han har klikket.

FIRENZE (Nettavisen): Du har sikkert sett det før: Spillere som ut av intet løper maksimalt over en hel banehalvdel for å presse motstanderen til å gjøre feil.

Det kan se helt håpløst ut, og skape mer hoderysting enn begeistring fra trenerbenken. Eller det kan skape en gnist.

Per Ciljan Skjelbred tar ofte slike kamikaze-løp. Senest mot Fiorentina. Da utfordret han på egenhånd et helt lag med Serie A-stjerner, på det som i utgangspunktet virket som en tapt ball. Hvorfor?

- Nå sist var det fordi jeg var forbannet, sier Ciljan Skjelbred til Nettavisen.

En del av stilen
- Hvorfor var du forbannet mot Fiorentina?

- Det var fordi vi var så tamme under den første omgangen. Jeg ville bare få i gang laget, svarer han.

- Så du «klikker» igjen dersom innsatsen ikke er god nok torsdag?

- Ja, dersom vi jager etter seieren, så gjør jeg det. Jeg gjør forresten alltid det. Det er en del av stilen min.

Bevisst klikking
Men det er ikke bare håpløse forsøk på ballerobringer 20-åringen utfører når han «klikker».

Han er også observert mens han hopper over reklameplakatene og hiver seg i armene på fansen, mens en helt annen spiller har scoret og målfeiringen foregår et helt annet sted.

- Jeg forsøker å gå foran i noen situasjoner. Jeg prøver å få opp igjen piffen hos resten av guttene, men også hos publikum. Det er helt bevisst fra min side. Ofte er det et forsøk på å vinne ballen høyt oppe på banen, forklarer han.

Julaften i oktober
For tiden er Rosenborg samlet på treningsfeltet til det italienske landslaget i et av Firenzes best møblerte strøk. Midtbanespilleren innrømmer at det er litt rart å gire opp for en avgjørende kamp mot Fiorentina i februar.

- Det er klart vi mener alvor med en slik kamp. Samtidig så er det litt vanskelig å fokusere på en så viktig kamp, så tidlig i sesongen. Det blir litt som å ha julaften to måneder før vi skal. Men vi hater jo å tape - uansett.

Ifølge rådgiver Andreas Ekker har italienske klubber vist interesse for RBK-juvelen i en årrekke. Foreløpig har imidlertid svært lite konkret kommet ut av det.

Likte italienerne
Spilleren selv snakker sjelden høyt om en karriere utenfor Trondheim - ei heller denne gangen. Men italiensk fotball har hatt en spesiell plass i hans fotballhjerte.

- Tidligere likte jeg storlag som Milan og Juventus veldig godt. Jeg har fortsatt sansen for spillere som Alessandro del Piero og Pavel Nedved, som ble med klubben ned en divisjon for å spille for laget sitt.

- Og så var det vel litt fordi jeg så de lagene på Lerkendal mot Rosenborg i Champions League. Det var kule italienere med hvite sko, og greier. Det var ingen andre som var slik på den tiden. Marco Simone og Georghe Weah, mimrer han.

Gir alt
Torsdag står han selv ansikt til ansikt med italienerne. Klikkeklar og fast bestemt på å gi ballartistene kamp om kvartfinaleplassen.

- Vi vil jo gå videre i denne turneringen. Vi skal gi alt for å klare det, så får vi se hva det holder til. Det er jo et bra lag vi møter. De ligger jo på 4. plass i Serie A.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere