*Nettavisen* Sport.

Cintron ny IBF-mester

Foto: (Scanpix/AP)

I en thriller av en kamp tok Kermit Cintron i natt den ledige IBF-tittelen i weltervekt med en teknisk knockout seier over Mark Suarez.

27-årigen fra Puerto Rico etablerer seg dermed som nok et sterkt navn i weltervektsklassen som i disse dager opplever en ny gullalder. En kamp mot landsmannen Miguel Cotto vil generere enorm interesse i hjemlandet og USA.

Full krig
Det var ikke mye taktikk eller strategi å spore i arbeidet til de to bokserne i kampens åpningsrunder i natt. Cintron og Suarez gikk begge til angrep på hverandre og både leverte og tok i mot harde slag. Etter kampens første seks minutter hadde imidlertid den hurtigere Cintron fått et overtak, og i de påfølgende rundene iverksatte han rådene fra ringhjørnet og begynte en systemtatisk nedbrytning av sin motstander. Kampdommeren stoppet en hjelpeløs Suarez i slutten av femte runde.

Erfarne sekundanter
Cintron har tidligere kjempet tittelkamp i weltervekt. I april 2005 befant han seg i samme situasjon som Suarez gjorde i natt da han ble overmannet av den steintøffe meksikaneren Antonio Margarito. Siden det tapet har 27-åringen hentet inn supertreneren Emauel Steward og ser nå ut til å vise en ny gnist i boksingen sin, noe han vil trenge dersom han skal kunne overleve i vektklassen.

Mark Suarez hadde tidligere WBA-mester i mellomvekt John David Jackson i sitt ringhjørne. Jackson har også vært å se i ringhjørnet til Bernard Hopkins og Shane Mosley det siste året.

Han var selv elev av Steward på under sin karriere på 1990-tallet.

Kampen mellom Kermit Cintron og Mark Suarez fant sted i Palm Beach i Florida.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.