Gå til sidens hovedinnhold

Cipollini kritiserer stjernene

Cavendish, Contador, Scarponi og brødrene Schleck får gjennomgå av italieneren.

De fleste i sykkelverden har latt seg imponere av Mark Cavendishs briljante spurtferdigheter.

Riktignok har britens væremåte og raske replikker sørget for at ikke alle er superfan av ham, men merittlisten taler for seg selv.

20 etappeseirer i Tour de France, seire i de to andre Grand Tourene, seier i Milano-Sanremo og en VM-tittel, er mesterlig.

Og mest utrolig av alt; mannen er bare 26 år.

Kunne Cavendish vært enda bedre?
Den italienske spurtlegenden Mario Cipollini er overbevist om at Team Sky-syklisten er en av tidenes spurtere, men at han samtidig ikke har levd helt opp til potensialet.

- Han er en av de absolutt beste, men jeg er fortsatt overbevist om at han noen ganger sløser med talentet sitt, sier legenden til Gazzetta dello Sport, ifølge cyclingnews.

Cipollini utdyper ikke hva han mener med «sløser med talentet sitt», og så ille sløsing kan det ikke være, for Cavendish er med på hans egen liste over tidenes spurtere.

- Jeg vil si han er blant de beste gjennom tidene, sammen med Van Steenbergen og Van Looy. Jeg håper du kanskje setter meg i den kategorien også.

Men det er ikke bare Cavendish som får gjennomgå av «Super-Mario». Når han først er i gang med kritikken inkluderer han like greit noen av verdens beste sammenlagtryttere.

- Taktisk uklok
Først ut er årets vinner av Giro d’Italia, Alberto Contador.

- Under giroen så vi den sterkeste Alberto vi noen gang har sett, når det kommer til fysisk styrke. Men han vart ikke særlig smart når det kom til det taktiske. Han gjorde for mye på Etna-etappen og klarte seg dårlig på etappen til Gardeccia.

Contador vant for øvrig etappen til Etna og ble nummer tre, bak utbryterne Nieve og Garzelli på sistnevnte etappe. Giroen vant han til slutt med seks minutter og ti sekunder på Michele Scarponi.

Og når vi først er inne på Scarponi, gjett hvem som er neste mann ute i Cipollinis lille tordentale.

- Jeg tror Scarponi er for overbevist om at han er et fenomen. Om han hadde utnyttet arbeidet laget hans la ned på Etna istedenfor å følge spanjolen (Contador) og dermed gå inn i oksygengjeld, kunne ting kanskje sett annerledes ut.

- Gir inntrykk av å være radiostyrt
Kritikken til tross, Cipollini tror at Contador, sammen med Cadel Evans, blir rytteren å slå i neste års Tour de France. Andy Schleck har nemlig italieneren null tro på. Han er svært kritisk til Luxembourgerens taktiske egenskaper.

- Hans problem er Fränk, og vice-versa. Slik de kjørte i Sveits rundt er et eksempel på det. Det er uforståelig. De kansellerer hverandre ut på omgang.

- Jeg ville likt og sett han mer bestemt, men istedenfor ser han seg tilbake etter fire tråkk når ha angriper. Han gir uttrykk for å være en rytter styrt av radioen, er Cipollinis knallharde dom.

Med det kaster han seg på lasset av folk som har kritisert brødreparet den siste tiden. Både Bjarne Riis og Robbie McEwen har slengt med leppene tidligere denne uken.

Det er riktignok en av dagens stjerner spurtlegenden ikke har et vondt ord om. Lite overraskende snakker vi om fjorårets soleklare ener, Philippe Gilbert.

- Om han vinner like mye som han gjorde i fjor, og med samme kvalitet, så er han den nye Eddy Merckx.

- Jeg tror han kommer til å bekrefte at han har det høye nivået, og jeg liker Philippe, fordi han er en spektakulær rytter som begeistrer folk.

Kommentarer til denne saken