RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Ellis / AFP / NTB scanpix

City banket Norwich 7-0!

Sist oppdatert:
Sergio Agüero er i superform.

MANCHESTER CITY - NORWICH 7-0:

Siden han kom til Manchester City sommeren 2011 har den rumenske burvokteren Costel Pantilimon varmet benken i 82 ligakamper for den lyseblå klubben.

Aldri har han kommet på banen i Premier League. Det betyr at han har sett drøye 7380 minutter med ligafotball, uten å få kjenne gress under knottene.

I City er det Joe Hart som har vært et ubestridt førstevalg de siste sesongene. Før møtet med Norwich lørdag hadde stjernen spilt 123 strake ligakamper for klubben.

Det tilsvarer rundt 11070 minutter med fotball. Men på grunn av svak form den siste tiden ble Hart vraket til møtet med Norwich. Endelig fikk Pantilimon sjansen i buret.

Rumeneren har gjort sine saker bra for klubben i cupkamper, og slik sett var det nok et rettferdig valg av manager Manuel Pellegrini å gi 26-åringen sjansen.

Det var imidlertid andre som skulle stjele showet i en kamp der City til slutt vant 7-0. Sergio Agüero var blant dem som virkelig strålte i møtet med Norwich.

- Vi var misfornøyd etter tapet mot Chelsea, en kamp vi ikke fortjente å tape siden vi dominerte. Derfor fortsatte vi i samme spor mot Newcastle i cupen og mot Norwich. De hadde ingen sjanse. Vi scoret sju, men kunne scoret mange flere, sier City-manager Manuel Pellegrini ifølge BBC.

- Det var en bra kamp, vi spilte virkelig bra. Vi la oss aldri bakpå, selv om vi ledet mye. Laget spilte på samme måte gjennom hele kampen, sier City-sjefen videre.

Herjet med Norwich
Det var spilt kun 16 minutter da hjemmelaget tok ledelsen. David Silva avsluttet først, men keeper John Ruddy var med og reddet. Han måtte imidlertid gi retur.

Den havnet hos Agüero, og argentineren satte ballen i mål via Bradley Johnson. Agüero har vært i knallform denne sesongen og vært Citys mestscorende spiller i høst.

Bare fire minutter senere lå kula i nettet igjen. Denne gangen var rollene byttet. Agüero ble spilt fri i bakrom, stoppet litt opp, og la ballen ut igjen til Davis Silva som satte inn 2-0.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Vertene hadde fått en knallstart på kampen, men ga seg ikke med dette.

I det 25. minutt var det duket for nok en scoring. Samir Nasri slo en corner og inne foran mål ventet stopper Matija Nastasic. Han vant sin duell og headet inn Citys tredje mål.

Ti minutter før pause kom første omgangs siste, men kanskje peneste scoring, og nok en gang var Sergio Agüero en sentral mann.

David Silva og Yaya Toure kombinerte, før ballen ble slått mot Agüero. Argentineren la inn foran mål og der var Alvaro Negredo på plass. Spissen hamret inn kampens fjerde mål.

Norwich hadde pent lite å by på i løpet av de første 45 minuttene og ut ifra spill og sjanser var det fult fortjent at de lyseblå kunne gå i garderoben med klar ledelse.

Toure og Agüero
Etter pause fortsatte målfesten og etter 60 minutter var det duket for midtbanespiller Yaya Toure. Som flere ganger tidligere denne høsten scoret ivorianeren på frispark.

Toure feide ballen opp i krysset og Ruddy i buret var sjanseløs.

Hjemmelaget ga seg imidlertid ikke med dette. Sergio Agüero satte en ball i mål før pause, men den vil trolig bli registrert som et selvmål. I det 70. minutt var det imidlertid ingen tvil.

(artikkelen fortsetter under bildet)

'David Silva slo inn foran mål og Sebastian Bassong vartet opp med en sleiv i verdensklasse. Ballen havnet hos Agüero og spissen banket inn mål nummer seks for vertene.

Seks mål er vel og bra, men sju er tross alt bedre.

Det er nok Edin Dzeko enig i. Etter 86 minutter fikk bosnieren ballen av Jesus Navas og satte ballen i mål fra rundt 15 meter. Lekende lett for City, som faktisk også kunne scoret flere.

Resultatet betyr at Manchester City er oppe i 19 poeng fra ti kamper i Premier League. De lyseblå har også forbedret målforskjellen kraftig. Klubben har scoret hele 28 mål og sluppet inn 11.

Ingen lag har scoret så mye som Manuel Pellegrinis menn. Norwich på sin side ligger under nedrykksstreken og går en tøff vinter i møte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere