City banket storebror

Foto: AP/Scanpix

Manchester City knuste byrival United, og ga Chelsea nok en oppmuntring.

26.02.06 18:54

MANCHESTER CITY-MANCHESTER UNITED 3-1: Det var årets kamp for Manchester City, som gikk rett i strupen på de røde gjestene fra start. Men det var United som fikk den føste gode sjansen da van Nistelrooy var centimetre unna å styre ballen i mål fra fem meter.

God Sinclair
Trevor Sinclair var toneangivende for City innledningsvis, og etter en halvtime ga han også hjemmelaget ledelsen. Stephen Ireland ga ballen til Sinclair, som pent vendte opp og dunket ballen i mål. Men det luktet offside lang vei.

Ronaldo og Rooney kjempet hardt for å utligne, men City doblet likevel ledelsen bare få minutter senere. Den gamle United-spissen Andy Cole var nest sist på ballen da Darius Vassell la ballen kontrollert forbi van der Sar. Cole var heldig, et mislykket mottak ble en perfekt pasning.

Det sto 2-0 til pause, og som ventet startet de røde et stormløp mot hjemmelagets mål fra start i andre omgang. Ronaldo og Rooney var igjen de mest aktive fremover på banen, men uten å lykkes foran mål.

Mistet hodet
Det frustrerte tydeligvis Cristiano Ronaldo. Etter at han ble taklet stygt av Jordan uten å få noe for det, kastet han seg mot Andy Cole med knottene i knehøyde. Selv om han ikke traff målet, hadde dommeren sett nok av Ronaldo denne kampen. Rødt kort og ti mann for United.

- I kamper som dette trenger du dommere og linjemenn som er sterke, men vi fikk ikke det, klagde United-manager Sir Alex Ferguson til Sportinglife etter kampen.

Han var ikke imponert over beslutningen om å sende Ronaldo av banen.

- Han var ikke nær spilleren, og likevel mente dommeren det var rødt kort. Kanskje han bør ta en titt på den igjen, mente en irritert Ferguson.

Ruud van Nistelrooy ga likevel ikke opp, og reduserte med en nydelig scoring kvarteret før slutt. Men United klarte aldri å utligne, og på overtid punkterte Fowler kampen ved å legge på til 3-1 etter en kontring.

Dermed ligger Manchester United tretten poeng etter Chelsea, med én kamp mer spilt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.