City hylles for god sportsånd etter Champions League-nedturen: - Respekt

LED: Manchester City-manager Pep Guardiola hadde det vondt etter sammenlagttapet mot Tottenham.

LED: Manchester City-manager Pep Guardiola hadde det vondt etter sammenlagttapet mot Tottenham. Foto: Dave Thompson (AP)

Det finnes gode og dårlige tapere. Onsdag var Manchester City i den første kategorien.

18.04.19 10:35

MANCHESTER CITY - TOTTENHAM HOTSPUR 4-3 (4-4):

I det som ble en kamp for historiebøkene trakk Tottenham det lengste strået og kvalifiserte seg onsdag kveld til semifinalen i Champions League.

Og det skjedde på bitrest mulig vis for vertene Manchester City.

- Gjør vondt

De lyseblå scoret det de trodde var det avgjørende målet minutter på overtid i andre omgang, men etter en ellevill feiring kom kalddusjen:

Målet ble annullert for offside etter bruk av videodømming (VAR).

- Det gjør vondt, sa manager Pep Guardiola etter kampen.

Men i nederlagets time maktet Manchester City å vise det engelskmenn vil kalle for «a touch of class».

På klubbens offisielle twitterkonto la nemlig klubben ut følgende hilsen til onsdagens seierherre Tottenham:

Gesten har fått enorm respons i sosiale medier, og er i skrivende stund «likt» av over 32.000 mennesker og delt av over 4300.

- Respekt, skriver flere Tottenham-supportere.

Også manager Pep Guardiola benyttet anledningen til å gratulere onsdagens vinnere.

- Det er vondt, det er det, men vi må akseptere det. Jeg er så stolt av spillerne mine og fansen vår. Jeg har ikke hørt et lydnivå som dette siden jeg kom til Manchester, men fotballen er uforutsigbar. Dessverre ble det en dårlig slutt for oss, men gratulerer til Tottenham og lykke til i semifinalen, uttalte Guardiola ifølge BBC etter kampen.

- Må være en av de heldigste på planeten

Oppgjøret vil bli husket som en av de mest underholdende i Champions Leagues historie.

Allerede før det var spilt 20 minutter hadde publikum fått servert fire mål, og kampen bølget frem og tilbake til siste spark.

Spesielt danske Christian Eriksen er lettet over at det sene City-målet ble annullert. Han mistet ballen i forkant og hadde vært den store synderen om målet hadde blitt stående og Tottenham hadde røket ut.

- Jeg må være en av de heldigste personene på denne planeten i kveld. Jeg trodde det var over, sier Eriksen til BT Sport.

Lykkelig er også Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

- Det var helt utrolig - måten kampen ble avsluttet på. Jeg er så glad og stolt. Mine spillere er helter. Jeg er så glad for dem og for fansen, sier Pochettino til BT Sport.

Mister Son

Det eneste skåret i gleden for Spurs, er at Heung-Min Son pådro seg gult kort og må stå over den første av to kamper mot Ajax i semifinalen.

Det er ekstra problematisk ettersom Harry Kane allerede er ute med skade. Dermed er det trolig duket for en sjelden start-sjanse for onsdagens målhelt Fernando Llorente.

Tottenham spiller for øvrig første semifinale på hjemmebane, og kampen mot Ajax går av stabelen 30. april på Tottenham Hotspur Stadium i London.

Returoppgjøret spilles på Johan Cruyff Arena i Amsterdam 8. mai.

Finalen spilles i Madrid 1. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.