Gå til sidens hovedinnhold

City i trøbbel

Etter 35 sekunders magi, var det slutt på moroa for Manchester City.

HAMBURGER SV - MANCHESTER CITY 3-1:

- Det har vært altfor lenge siden, sa Manchester City-manager Mark Hughes tidligere denne uken, og refererte til at klubben ikke har vunnet noe som helst av betydning siden 1976.

Og med en alt annet enn imponerende bortestatistikk den siste tiden - på de siste 19 bortekampene står klubben med bare én seier - måtte det et aldri så lite mirakel til for at City skulle kunne holde et reelt liv i drømmen om Uefa-cuptriumf før returoppgjøret på Eastlands.

Men etter ett minutts magi i Tyskland, var det slutt på moroa for City, som trolig må smøre seg med enda litt mer tålmodighet når det gjelder å sikre seg nye pokaler. Men litt tysk uflaks og sjansesløseri gjør at håpet ikke er helt ute.

Drømmeåpning
På bortebane mot tyskerne fikk City den best tenkelige åpningen. Steven Ireland sendte ballen til Robinho, som nylig fikk vite at han slipper voldtektstiltale etter en hendelse i januar. Brassen serverte kula tilbake til Ireland, som sendte blåtrøyene i ledelsen etter bare 35 sekunders spill.

Tyskerne slo imidlertid tilbake etter bare ni minutter. Etter å ha presset på for en utligning kom forløsningen etter en corner. Joris Mathijsen utnyttet et passivt City-forsvar og headet ballen i mål.

Etter det var det hjemmelaget som beholdt trykket til de grader, og laget kunne fort ha stått med opptil flere mål innen omgangen var over. Nærmest var Jonathan Pitroipa, men headingen gikk i tverrliggeren. City alt annet enn briljerte i forsvar, selv om laget fikk litt mer orden i rekkene etter hvert.

Vanskelig for City
Tempoet dabbet av etter pause, men tyskerne hadde kommandoen og etter at Micah Richards brukte hendene for å blokkere et skudd fra Mathijsen, pekte dommeren på straffemerket. Piotr Trochowski hadde ingen problemer med å sette inn 2-1.

Elleve minutter før slutt gjorde José Paolo Guerrero Citys muligheter enda mindre, da han satte inn 3-1, etter strålende forarbeid av Trochowski. Det luktet lenge 4-1 også, men City holdt unna.

Dermed står City overfor en, om ikke umulig, så i alle fall svært tøff oppgave, dersom de skal klare å avansere. City må vinne med minst to mål på hjemmebane for å gå videre til semifinalen.


Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken