EVERTON - MANCHESTER CITY 2-0:

Tiden siden Roberto Mancini tok over som Manchester City-manager 19. desember i fjor har vært en eneste stor parademarsj for blåtrøyene fra byen i Nordvest-England.

Tre strake seiere i ligaen og seieren over Middlesbrough i FA-cupen ble toppet med at Carlos Tévez ble kåret til månedens spiller i desember, og plutselig var klubben på vei til å nærme seg Chelsea, Manchester United og Arsenal i toppen av Premier League-tabellen.

Lørdag sa det imidlertid stopp.

Laget ble til tider spilt ut etter alle kunstens regler i borteoppgjøret mot Everton, og var faktisk heldige som slapp unna med bare tomålstap mot laget som er plassert i ingenmannsland på tabellen.

Premier League-tabellen finner du på høyre side.

Vakkert frispark
Allerede etter før ti minutter var spilt startet trøbbelet for Roberto Mancini, da Roque Santa Cruz måtte forlate banen med skade.

Men med en brasilianer ved navn Robinho klar på sidelinjen, trodde vel de færreste at byttet ville redusere City så veldig i jakten på tre poeng.

Ikke mange minutter senere fikk også Robinho kampens første mulighet, men skuddet fra åtte meter gikk over målet til Everton-keeper Tim Howard.

Deretter overtok Everton spillet i sin egen lekegrind.

Shay Given snøt hjemmelaget for ledelsen da han så vidt fikk slått ballen til corner etter skudd fra Diniyar Bilyaletdinov etter en snau halvtime, men etter 38 minutters spill kunne ikke engang City-keeperen hindre vertene i å ta ledelsen.

Everton fikk frispark på hjørnet av 16-meteren, og Steven Pienaar skrudde ballen over muren og inn i nærmeste hjørne på vakkert vis.

Urutinert
Men hjemmelaget hadde mer å by på.

På overtid i første omgang fikk Louis Saha ballen på kanten av 16-meteren, og i en nokså ufarlig posisjon ble spissen passet godt på av Micah Richards.

Litt for godt, mente assistentdommeren, som modig nok vinket med flagget og påpekte at Richards hadde et urutinert, men godt grep om Sahas drakt.

Dommer Andre Marriner hørte helt korrekt på sin assistent, og Saha gjorde seg klar for å ta straffesparket selv.

Straffen utførte han på elegant vis da han lurte Given til siden mens straffen gikk midt i mål, og et slukøret City-mannskap måtte konstatere at mye måtte rettes opp på ved pause.

Lekte seg
Etter hvilen kom gjestene fra Manchester bedre med i kampen, men et helhjertet Everton-lag ga ikke motstanderne noen ting gratis.

Og mot slutten av matchen hadde vertene flere muligheter til å øke ledelsen, men både Marouane Fellaini og Tim Cahill opplevde at tverrliggeren sto i veien for deres respektive avslutninger.

På motsatt side av banen fikk også Manchester City omsider sine muligheter, men laget måtte innse at det ikke var deres dag denne lørdagen.

I sluttminuttene lekte Everton-spillerne seg med ballen til full jubel fra de fremmøtte på Goodison Park, og City-sjef Roberto Mancini kunne ikke annet enn å takke sin kollega David Moyes for kampen da dommeren blåste for 90 minutter - og innstille seg på at hverdagen er tilbake i Manchester.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!