Gå til sidens hovedinnhold

City-profilen med sitt første FA-cupmål siden 2011 da City gikk videre

Manchester City hadde få problemer med å ta seg til kvartfinale i cupen.

SWANSEA - MANCHESTER CITY 1-3:

Manchester City er videre til kvartfinale i FA-cupen etter seier mot Swansea onsdag kveld. Det ble til slutt en komfortabel seier for Josep Guardiolas menn.

Backen Kyle Walker sendte gjestene foran etter en halvtime av første omgang. Walker avsluttet fra spiss vinkel, og skuddet, som nok var tenkt som en pasning, snek seg forbi alt og alle og trillet inn ved lengste stolpe bak keeper Freddie Woodman.

LES OGSÅ: Solskjærs menn videre i FA-cupen. Men eksperten var nådeløs mot én United-profil: - Virker som han har drukket

Foran mål sto både Ferran Torres og Gabriel Jesus og begge forsøkte å komme på ballen, men utrolig nok snek den seg forbi begge og i mål. En ganske snodig situasjon og en svært sjelden anledning til å juble for FA-cupmål for Walkers del.

Ifølge statistikkeksperten Opta så var dette første gang på hele 3686 dager at høyrebacken fant nettmaskene i FA-cupen. Sist gang det skjedde var tilbake i 2011 da Walker var på lån i Aston Villa. Han scoret i en FA-cupkamp mot Sheffield United.

Kort tid etter pause kom det tok raske City-scoringer som i stor grad punkterte kampen. Først vant Rodrigo ballen på midtbanen og spilte fram til Raheem Sterling. Han løp alene igjennom med keeper og plasserte ballen iskaldt bort i hjørnet.

LES OGSÅ: Guardiola slo tilbake mot Klopp etter ellevill påstand

Like etter fikk Bernanrdo Silva ballen på høyresiden og headet direkte inn til Gabriel Jesus inne i boksen. Spissen tok imot ballen med ryggen mot mål, men vendte opp på elegant vis og fikk en enkel jobb med å sette Citys tredje scoring fra kort hold.

Flere mål ble det ikke i Wales og dermed kunne City juble for avansement i cupen.

Manchester City vant sist FA-cupen i 2019 og har totalt vunnet den seks ganger.