RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

City-stjerne utestengt i seks måneder

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Testet positivt på doping.

Den tredje mars i år testet Manchester Citys Kolo Toure positivt på doping. Han ble umiddelbart utestengt fra videre spill med klubben.

Dermed måtte mannen fra Elfenbenskysten se de to siste månedene av sesongen fra sidelinjen og gikk blant annet glipp av FA-cuptriumfen.

Ute i seks måneder
Siden han testet positivt tilbake i mars, har saken blitt undersøkt og torsdag opplyste det engelske fotballforbundet om den endelige dommen.

Kolo Toure vil bli suspendert i seks måneder. Straffen vil gjelde fra og med 2. mars og slik sett har stopperen allerede sonet en del av dommen.

Flere av Toures lagkamerater og kollegaer innen fotballen tok han i forsvar da den positive testen ble kjent.

Blant annet gikk Arsenal-manager Arsène Wenger ut å hevdet at grunnen til den positive testen, var at Toure brukte konas slankepiller.

Midtstopperen skal angivelig ha slitt med å holde matchvekten og trengte derfor litt ekstra hjelp med å holde kiloene borte.

- Dette har vært en vanskelig tid for meg, og jeg er lei meg for at jeg har gått glipp av lagets opptur med å sikre Mesterliga-spill og FA-cuptriumfen, sier Toure til Citys nettside.

Tilbake i september
Det er likevel ikke mange kamper av neste sesong som Toure går glipp av. han vil nemlig allerede være tilbake og klar for spill den 2. september i år.

Neste Premier League-sesong starter 13. august.

Toure vil også bli jevnlig testet for doping i en toårsperiode. Dette starter umiddelbart. Dette har blitt bestemt etter en uavhengig høring.

30-åringen har i mange år vært en sentral skikkelse i Premier League, først for Arsenal i perioden 2002-2009 og nå altså i City.

Han har også 85 landskamper for Elfenbenskysten. Også broren til Toure, Yaya Toure, spiller for Manchester City.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere