Gå til sidens hovedinnhold

City-stjernen om Gazza-sammenligningen: - Folk har gjort det til noe annet enn det er

England-stjernen Phil Foden er blant spillerne engelske fotballfans setter sin lit til foran EM.

Foden har ikke vært på banen i noen av Englands oppkjøringskamper på grunn av sin deltakelse i Champions League-finalen mot Chelsea for halvannen uke siden.

Han er imidlertid aktuell for en plass på laget som møter Kroatia i Englands første EM-kamp førstkommende søndag.

- En utrolig spiller

Etter at Manchester City-stjernen møtte til pressekonferanse med nybleket hår, startet umiddelbart Paul Gascoigne-sammenligningene i britisk media.

- Jeg husker jeg så høydepunkter av Gazza på TV - en utrolig spiller. Hele nasjonen vet hva han betyr for landet og hva han gjorde, så det ville ikke vært så ille å ta med litt Gazza på banen, sa Foden ifølge Sky Sports.

På spørsmål om den nye sveisen er en hyllest til Gascoigne, sa han følgende:

- Jeg har hatt samme sveis i åresvis, så jeg trengte jeg skulle prøve noe nytt. Jeg våknet i dag tidlig til mange sammenligninger med Gazza og Eminem, så det var egentlig min egen greie, men folk har gjort det til noe annet.

Mener media tar av for lett

21-åringen sier han holder seg unna sosiale medier så mye han kan.

- Jeg mener man ikke skal høre for mye på hva andre sier. Jeg må prøve å holde beina plantet på jorda, bare være meg selv og gjøre mer av det som har fungert bra i år. Jeg prøver å ikke lese for mye i sosiale medier.

England-stjernen er klar på at britiske medier og fans ofte forventer for mye av unge spillere.

- Når noen gjør det bra, hopper media på, men vi har mange unge spillere i laget. De er alle jordnære, så det kommer ikke til å gå på hodet på meg eller noen av de andre unge spillerne. Vi skal holde fokus og forsøke å hente det hjem.

England er i gruppe med Kroatia, Skottland og Tsjekkia og spiller sine gruppekamper på Wembley.