ULLEVAAL STADION (Nettavisen): På Ullevaal Stadion møtte jærbuen omsider den norske pressen onsdag formiddag, etter å ha blitt skjermet på landslagssamlingen i mars, og etter at han ikke ville svare på spørsmål om Manchester City sist samling etter at overgangen formelt ikke var bekreftet på daværende tidspunkt.

Norges ubestridte ener ble onsdag pepret med spørsmål om alt fra eierne i Manchester City, til starten i Premier League og drømmen om å gå til mesterskap med Norge.

Omtrent samtidig avholdt det engelske landslaget sin pressekonferanse før deres Nations League-oppgjør mot Italia – og også der ble Haaland et tema.

– Vet du hva, hvor enn jeg går, og enten om det er fra venner, familie eller folk på gata, så sier de alltid: «Hvordan er han (Haaland, red. anm)?», sier Jack Grealish som var Englands representant på lagets pressekonferanse.

– Jeg kan ikke snakke varmt nok om han. Han er en utrolig spiller, og han er en helt briljant person, sier City-kantspilleren.

Les også: Haaland reagerte på spørsmål: – Det er for drøye ord

Kan lede Norge som kaptein

Haaland har tatt Premier League med storm etter overgangen til City, og står med smått utrolige 14 mål i alle turneringer allerede før september har blitt til oktober.

I City-laget har han ikke vært like mye involvert i det oppbyggende spillet som i eksempelvis Borussia Dortmund, men 22-åringen har vært dødelig effektiv når han først har fått muligheten så langt denne sesongen.

– Jeg synes mine egne involveringer har vært ganske så brutale og gode, så jeg er «superhappy» med involveringene, sier Haaland selv etter å ha blitt konfrontert med at han har hatt så få som åtte berøringer i løpet av en kamp.

Haaland leder etter alle solemerker Norge som kaptein i bortemøtet mot Slovenia lørdag, som følge av at Martin Ødegaard er høyst tvilsom til oppgjøret som følge av en skade.

– Det er stort, det. Jeg må bare fortsette å gjøre det jeg har gjort de siste samlingene. Det er egentlig det samme om det er jeg som er kaptein, det viktigste er at vi er flere enn én leder på banen og flere enn én som snakker og hjelper hverandre. Det viktigste er at hele laget vet hva vi skal gjøre, og at vi gjør ting sammen, sier 22-åringen om det å ha kapteinsbindet på armen med flagget på brystet.

Hør siste episode av «Sesongkortet» her!

Haaland-gjensyn for Brynhildsen: – Han er ekstrem

En knapp halvtime før Haaland møtte pressen til sin fellesseanse onsdag, stilte Ola Brynhildsen til intervjuer sammen med et knippe andre spillere. Molde-profilen er nykommer på A-landslaget, men er ingen ukjent mann for Norges Fotballforbund.

23-åringen har landskamper på både G19, U20 og U21-nivå, og spilte sist sammen med Erling Braut Haaland i U20-VM i 2019.

Mesterskapet huskes best for Haalands ni mål mot Honduras, og etter det så jærbuen seg aldri tilbake og tok steget rett opp på A-landslaget, mens Brynhildsen gikk gradene via U21-landslaget før han nå har fått muligheten på det øverste trappetrinnet i landslags-pyramiden.

A-landslagssamlingen blir dermed et gjensyn med Haaland for den tidligere Stabæk-spilleren, som merker stor forskjell på Norges nummer ni siden sist de trente sammen.

– Det er samme Erling, en varm og fin fyr. Men man ser han har utviklet seg både fysisk og i «smartness». Han var god da, men nå er han jo ekstrem, så man merker forskjell. Det er kult å ha vært med på den utviklingen, sier Brynhildsen til Nettavisen.

Se hvilke forventninger Brynhildsen har til samlingen her:

Molde-profil Ola Brynhildsen (23) er offensiv før sin potensielle debut med flagget på brystet.