*Nettavisen* Sport.

City til krig mot ny spiller

Foto: Alex Grimm (Bongarts/Getty Images)

Risikerer å havne i bitter strid med enda en tidligere kaptein.

27.10.11 12:52

Manchester City og tidligere kaptein Carlos Tevez krangler så busta fyker om spissens fremtid og hans oppførsel. Nå kan City havne i en ny bitter strid med en tidligere kaptein.

Klubben vurderer nemlig å straffe Kolo Touré over åtte måneder etter at han ble suspendert mistenkt for dopingbruk. Og det er en straff den ivorianske landslagsspilleren har tenkt å kjempe mot med nebb og klør, melder Independent.

Konas slankepiller
Det var i februar at Touré testet positivt på et forbudt stoff etter en kamp mot byrival Manchester United. Touré ble utestengt umiddelbart av klubben, og ble i mai funnet skyldig og fikk en seks måneders utestengelse.

Det kom senere fram at Touré hadde fått i seg det forbudte stoffet da han tok sin kones slankepiller uten godkjenning fra Manchester Citys medisinske team.

Neste uke må 30-åringen stå foran en intern undersøkelseskommisjon, som skal vurdere om klubben skal straffe Touré ytterligere for tabben. Klubben vurderer å bøtelegge spilleren fordi City-ledelsen mener at spilleren selv må ta skylden for det seks måneder lange fraværet.

- Skuffet over klubben
City betalte lønn til Touré under hele fraværet. Det blir mye det for en spiller med Tourés lønnsnivå, og klubben ønsker nå å få en del av de pengene tilbakebetalt.

- Kolo er skuffet over at klubben har tatt dette standpunktet og han vil bestride enhver straff mot ham. Likevel vil han fortsette å gi alt, som alltid, for Roberto Mancini og laget i jakten på titler denne sesongen, sier Kolos agent Saif Rubie, ifølge Independent.

Dersom City idømmer Touré en bot vil han trolig klage saken inn for den engelske spillerforeningen PFA, som trolig kommer til å ta spillerens parti i saken. Dermed kan den komme til å rulle og gå en god stund.

Tidligere har Touré sagt at han kunne tenke seg en overgang til hardt satsende Paris St. Germain, siden han ikke ser ut til å være i Mancinis førsteellever i øyeblikket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag