RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

City utestenger egen stjerne

(Pa Photos)
Sist oppdatert:
Kolo Touré har testet positivt på ulovlig stoff.

Manchester Citys forsvarskjempe Kolo Touré, broren til lagkamerat Yaya Touré, skal ha testet positivt på et «bestemt, ulovlig stoff».

Det melder flere engelske medier torsdag kveld.

Foreløpig er det ikke opplyst om hvilket stoff det er snakk om fra offisiellt hold, men kilder nær Sky Sports forteller at Toure testet positivt for et stoff i kosttilskuddet etter byderbyet mot Manchester United i februar.

Utestenges av klubben
På sin nettside bekrefter City at de har blitt informert av det engelske fotballforbundet om at Toure har testet positivt på en A-prøve.

«Som et resultat av dette har han blitt suspendert fra alle A-kamper og andre kamper mens etterforskningen pågår. Klubben vil ikke kommentere saken ytterligere på dette tidspunkt», heter det videre i Manchester Citys pressemelding.

Dermed mister Touré garantert ligaoppgjøret mot Wigan kommende helg. Citys neste kamper er Europa League-matchen mot Dynamo Kiev og FA-cupkvartfinalen mot Reading, og det er tvilsomt om midtstopperen blir å se i de oppgjørene.

Varierende straff
Ifølge BBC definerer World Anti-Doping Agency (WADA) en «bestemt substans» - som Touré skal ha testet positivt på - som et stoff som er «mer åpent for en troverdig forklaring uten dopbruk».

WADAs straff for en positiv test som dette kan variere fra en offisiell advarsel til utestengelse i to år.

Til sammenligning fikk Manchester Uniteds Rio Ferdinand en straff på 50.000 pund i bot og åtte måneders utestengelse da han ikke møtte opp til en dopingtest i 2003.

Mot slutten av januar i år testet Hamilton-spilleren Simon Mensing positivt for en «bestemt substans», og fikk en utestengelse på fire uker som straff.

Kolo Touré kom fra Arsenal i 2009, og har vært en fast brikke på Manchester Citys lag denne sesongen. Han bar også kapteinsbindet fram til i fjor høst, da Carlos Tévez overtok som kaptein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere