City vant FA-cupen

Foto: Pa Photos

Yaya Touré sikret Citys første trofé på 35 år.

14.05.11 22:07

MANCHESTER CITY - STOKE 1-0:

Lørdag ettermiddag var det klart for et av sesongens store høydepunkter i engelsk fotball.

FA-cupfinale på Wembley.

Manchester City var favoritter før kampstart og viste fra første spark på ballen at de ville vise seg favorittstempelet verdig.

Laget fra Manchester, med Yaya Touré i spissen, ville ikke la byrival Manchester United få æren av å sikre det eneste troféet denne helgen.

Spilleren fra Elfenbenkysten satt inn kampens eneste mål fra kloss hold etter at Stoke-målvakt, Thomas Sørensen, måtte gi en retur på et skudd fra Mario Balotelli.

Dermed sikret Manchester City sitt første trofé på 35 år.

– Drømmen er nå. Det er fantastisk å vinne. Det er fantastisk for klubbens historie. Vi ville vinne noe og kvalifisere oss til mesterligaen. Det er utrolig, fortalte Toure i et TV-intervju etter kampen.

Også City-manager Roberto Mancini var strålende fornøyd med lørdagens seier.

– Jeg er glad på vegne av supporterne. Etter mange år fortjente de å vinne dette trofeet, sier Mancini.

Dominerte
De lyseblå dominerte den første omgangen av finalen, men verken Carlos Tevez, Yaya Touré eller Mario Balotelli klarte å overliste den danske målvakten i Stoke-målet.

Også i andre omgang var City best, selv om Stoke klarte å heve spillet sitt fra den første omgangen.

Dessverre for Stoke-fansen klarte ikke Kenwyne Jones å omgjøre sin eventyrlige sjanse til tellende resultat etter 63 minutter. En pen pasning over City-forsvaret sendte Jones alene med City-målvakt, Joe Hart. Angrepsspilleren prøvde å tuppe ballen mellom beina på Hart, men keeperen klarte å stanse skuddet.

Flere store målsjanser ble det ikke for Stoke, som måtte se Manchester Citys spillere juble mens de kunne løfte FA-cuptroféet.

Carew ble byttet inn
Etter 81 minutter ble finalens norske representant, John Carew, byttet inn i håp om å snu kampen.

Nordmannen klarte imidlertid ikke å få til noe nevneverdig de siste ti minuttene og han måtte, som resten av laget, se nok en tittel dra til Manchester denne lørdagen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.