MANCHESTER CITY - STOKE 1-0:

Lørdag ettermiddag var det klart for et av sesongens store høydepunkter i engelsk fotball.

FA-cupfinale på Wembley.

Manchester City var favoritter før kampstart og viste fra første spark på ballen at de ville vise seg favorittstempelet verdig.

Laget fra Manchester, med Yaya Touré i spissen, ville ikke la byrival Manchester United få æren av å sikre det eneste troféet denne helgen.

Spilleren fra Elfenbenkysten satt inn kampens eneste mål fra kloss hold etter at Stoke-målvakt, Thomas Sørensen, måtte gi en retur på et skudd fra Mario Balotelli.

Dermed sikret Manchester City sitt første trofé på 35 år.

– Drømmen er nå. Det er fantastisk å vinne. Det er fantastisk for klubbens historie. Vi ville vinne noe og kvalifisere oss til mesterligaen. Det er utrolig, fortalte Toure i et TV-intervju etter kampen.

Også City-manager Roberto Mancini var strålende fornøyd med lørdagens seier.

– Jeg er glad på vegne av supporterne. Etter mange år fortjente de å vinne dette trofeet, sier Mancini.

Dominerte
De lyseblå dominerte den første omgangen av finalen, men verken Carlos Tevez, Yaya Touré eller Mario Balotelli klarte å overliste den danske målvakten i Stoke-målet.

Også i andre omgang var City best, selv om Stoke klarte å heve spillet sitt fra den første omgangen.

Dessverre for Stoke-fansen klarte ikke Kenwyne Jones å omgjøre sin eventyrlige sjanse til tellende resultat etter 63 minutter. En pen pasning over City-forsvaret sendte Jones alene med City-målvakt, Joe Hart. Angrepsspilleren prøvde å tuppe ballen mellom beina på Hart, men keeperen klarte å stanse skuddet.

Flere store målsjanser ble det ikke for Stoke, som måtte se Manchester Citys spillere juble mens de kunne løfte FA-cuptroféet.

Carew ble byttet inn
Etter 81 minutter ble finalens norske representant, John Carew, byttet inn i håp om å snu kampen.

Nordmannen klarte imidlertid ikke å få til noe nevneverdig de siste ti minuttene og han måtte, som resten av laget, se nok en tittel dra til Manchester denne lørdagen.

HTML EMBED