RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

City vant med cruisekontroll

Foto: Pa Photos
Sist oppdatert:
Morten Gamst Pedersen og Blackburn var tamme mot serielederen.

MANCHESTER CITY - BLACKBURN 3-0:

Manchester City hadde god kontroll da de tok imot Gamst Pedersen og Blackburn på Etihad Stadium lørdag kveld.

Mario Balotelli satte inn kampens første mål etter 30 minutter, mens Sergio Agüero fikk god hjelp av Blackburn-målvakt Paul Robinson da han doblet ledelsen tidlig i den andre omgangen.

Like før slutt satte innbytter Edin Dzeko spikeren i kisten da han løp seg fri og headet et fantastisk innlegg fra Aleksandar Kolarov i mål.

- Det var en vanskelig kamp. Blackburn spilte hele tiden med ti mann bak ballen, forteller City-manager Roberto Mancini ifølge TV2 Premier League.

Han har tidligere uttalt at det er viktig for laget å ligge på toppen etter februar og det vil laget gjøre. På spørsmål om hvordan han ser på sjansene til å vinne serien svarte han følgende:

- Vårt mål er å være der i slutten av mai, avslutter han med et smil om munnen.

Rett i angrep
Dommer Mike Jones rakk knapt å ta fløyta ut av munnen før det smalt fra City-angrepet i første omgang.

Adam Johnson forserte på høyrekanten og slo inn foran mål. Der ventet Balotelli som avsluttet mot nærmeste hjørne, men Blackburn-keeper Robinson fikk slått ballen på utsiden av stolpen.

Etter en halvtimes spill var den italienske spissen frempå igjen. David Silva og Yaya Touré utfordret på venstrekanten og sistnevnte slo et presist innlegg til Balotelli som hadde løpt seg fri ved første stolpe. Den omdiskuterte spilleren gjorde ingen feil og bredsidet ballen inn i det lengste hjørnet.

Før scoringen hadde Blackburn grei kontroll på vertene, men begynte å slite tungt da nullen sprakk. Blackburn hadde på sin side scoret i samtlige bortekamper denne sesongen og City hadde langt fra en trygg ledelse da lagene skulle ut på banen for de siste 45 minuttene.

Fra helt til syndebukk
Robinson begynte kampen på glimrende måte med å avverge skuddet til Balotelli, men i starten av den andre omgangen viste han seg frem fra en helt annen side.

Silva svingte inn en corner som så ut til å være keepermat, men en upresset Robinson klarte ikke å bestemme seg for om han ville holde ballen eller bokse den unna. Det endte med at han dasket ballen ut til Sergio Agüero som fra åtte meter kunne sende ballen rett i mål.

Dzeko kom inn like før og fastsatte sluttresultatet til 3-0 med en flott heading.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere