City-Vassells fjerde revansj

Aston Villa gikk på sitt første hjemmtap for sesongen da Manchester City og Darius Vassell imponerte onsdag kveld.

30.11.06 00:36

Aston Villa - Manchester City 1-3:

I fotball er det svært ofte sine egne man skal ha det av, og Aston Villa er intet unntak i så måte. I onsdagens hjemmekamp mot Manchester City puttet tidligere Villa-spiller Darius Vassell på sin gamle klubb for fjerde gang siden overgangen.

Sjanserikt
Etter en sjanserik start på kampen, åpnet Vassell ballet på Villa Park i det 18. minutt. Engelskmannen satte lærkula i mål fra drøye ti meter etter nydelig forarbeid av Hatem Trabelsi.

Tolv minutter senere doblet gjestene ledelsen foran et sjokkert hjemmepublikum. City-favoritt Joey Barton viste sine avslutteregenskaper fra kloss hold. 2-0 var også resultatet til hvilen, et resultat som var fullt fortjent etter spill og sjanser.

Andreomgang startet også med et par fete muligheter. Først var Juan Pablo Angel nære for Villa i det 49. minutt, deretter fikk City en eventyrlig dobbeltsjanse ni minutter senere. Målvakt Stuart Taylor sto imidlertid i veien for 3-0 med glimrende keeperspill.

Håp
Gavin McCann ga Martin O'Neills menn håp om poeng da han puttet på et glimrende langskudd i det 66. minutt. Dessverre for hjemmefansen ble kampen punktert ti minutter senere.

Sylvain Distin var nemlig sist på ballen etter et flott City-angrep. 3-1, og lufta gikk ut av Villa.

- Vi lå plutselig under 2-0, og det var fortjent. Vi forsvarte oss ikke godt nok. I andreomgang kom vi tilbake, men på 2-1 er selvsagt det neste målet avgjørende, sier Villa-manager Martin O'Neill til Sky Sports.

Stuart Pearce kan juble over en meget godt gjennomført kamp på bortebane, og de har de ikke vært mange av i årets Premier League-sesong. Før onsdagens oppgjør hadde de blå fra Manchester tapt 14 av de siste 16 kampene i serien.

- Jeg begynte å bli lei av spørsmålene om vår borteform nå. I dag var spillerne fantastiske, både individuelt og kollektivt. Dette er en av de beste kampene våre denne sesongen, sier Pearce.

City er nå nummer tolv, med 19 poeng på 15 kamper.

Aston Villa kunne klatret til tredjeplass med seier onsdag, men ligger "bare" som nummer fem med 23 poeng på 15 kamper.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.