Gå til sidens hovedinnhold

- City vil bruke Rooney til å håne United

Manchester City-fansen ville elske det om Manchester United-fansen stempler Wayne Rooney som en sviker ved et klubbytte.

Det stormer rundt Wayne Rooney.

Ikke bare skal Manchester Uniteds stjernespiss ha kommet på kant med mektige Sir Alex Ferguson og skal derfor være på vei ut porten på Old Trafford, men en samstemt engelsk presse er også enige i at 24-åringen nå kan ende opp hos de rødes erkerival Manchester City. Dermed risikerer den tidligere Everton-spilleren å bli en av Englands mest forhatte spillere.

- Faller ikke i god jord
I Liverpool har man fortsatt ikke tilgitt Rooney for at han forlot Goodison Park til fordel for United i 2004, og skulle han nå bytte klubb igjen vil det føre til sterke reaksjoner fra United-fansen.

- Jeg må jo understreke at det er hvis han går, men skulle det skje vil det nok ikke falle i god jord rundt om på de fleste United-pubene i Manchester, forteller redaktør for Uniteds supporterblad i Norge, Lars Morten Olsen, til Nettavisen, men understreker:

- Men det er jo tre ting som skal til for at dette skal kunne skje. Først må City ha råd til spilleren, noe jeg også tror de har. Dernest må Rooney selv si ja til City, og til sist må Manchester United si ja til å selge ham til City, sier Olsen om en overgang.

- Vi vil kose oss voldsomt
Blant de norske supporterne med hjertet i den lyseblå delen av Manchester har man ikke helt troen på at United noen gang vil godta et bud på Rooney fra erkerivalen, og tar det hele med en klype salt, men skulle et klubbytte likevel bli en realitet så er de ikke ukjente med at det vil bli en mulighet for å håne rivalene .

- Det er nok delte meninger blant fansen om vi har bruk for ham, vil jeg tro. Det blir nok mye av det samme som skjedde med Carlos Tévez. Vi er selvfølgelig fornøyde med at han scorer mye mål, han er jo toppscorer i Premier League og det er koselig. Dette bruker City-fansen til å peke nese av United, siden han angivelig ikke var god nok for dem, sier talsmann for Manchester Citys norske supportere, Ole Fuglestad, om saken til Nettavisen.

- Om Rooney skulle gå til City, vil nok også det bli brukt til å peke nese. Han er nok i utgangspunktet ikke øverst på listen over spillere vi ønsker, personlig kunne jeg heller tenkt meg Fernando Torres, men hvis United vil se på Rooney som en sviker om han går, vil nok City-fansen kose seg voldsomt, forteller Fuglestad.

- Ille nok om han går til Chelsea
Rooney vil på langt nær bli den første United-spilleren som går til City. Carlos Tévez er allerede nevnt, Dennis Law gjorde det på 1970-tallet, og Mark «Sparky» Hughes ledet som kjent de lyseblå som manager, etter tidligere å ha hatt suksess som spiller i den røde trøyen. Men når det gjelder akkurat Wayne Rooney stiller det hele seg litt annerledes skal man tro fansen.

- Forskjellen på Rooney og Dennis Law er at Law gikk til City på tampen av karrieren. Han ble frigitt av Tommy Docherty for å gå til City, og ble aldri sett på som en sviker slik Rooney vil bli. Når det gjelder Carlos Tévez så fikk jo han så ørene flagret da han gikk, fordi han hadde fått et tilbud fra United om å bli, men valgte City på grunn av langt bedre lønn, sier Lars Morten Olsen.

Det har blitt spekulert i engelske aviser, blant annet i seriøse The Guardian, at Rooney vil foretrekke en overgang til nettopp City på grunn av familiære årsaker. Rooneys kone Coleen skal blant annet ha en 12 å gammel søster som lider av hjernesykdommen rettssyndrom, og ønsker derfor ikke å flytte vekk fra familien.

- Er det forståelig at han velger City på grunn av familien?

- Nei, det tviler jeg på at blir akseptert. Det er ille nok om han for eksempel går til Chelsea, som har blitt nevnt som en annen kandidat. En overgang til City vil på langt nær bli akseptert.

En annen grunn til at 24-åringen nå blir heftig linket til erkerivalen på City of Manchester Stadium er naturlig nok de svimlende summene City skal være villig til å betale i lønn.

- Kan pengene bli avgjørende for Rooney?

- Jeg tror nok at City vil kunne tilby Rooney bedre lønn enn United, men tror ikke det ville være en hovedgrunn til at han går. Da er nok konflikten med Ferguson langt mer avgjørende.

- Ferguson tåler ikke illojalitet
Det skal altså være en konflikt med Alex Ferguson som er bakgrunnen for at Rooney nå blir koblet med en overgang bort. Skotten har også tidligere vist at han er nådeløs mot spillere som viser illojalitet overfor klubben, og folk som Ruud van Nistelrooy, Roy Keane, David Beckham, Jaap Stam og Paul Ince har alle blitt dyttet ut porten på Old Trafford etter uenighet med sjefen.

- Kan et eventuelt salg av Rooney påvirke Fergusons status?

- Jeg tror ikke at Fergusons status vil bli rokket ved selv om det blir et salg. Han har vist gang på gang at han handler riktig i slike situasjoner. Ferguson tåler ikke det han kaller illojalitet, og skulle det vise seg at det Rooney har gjort er illojalt mot klubben, så må han gå, sier Olsen.

- Men det vil vel påvirke United sportslig?

- Rent sportslig er det ikke heldig for United i det hele tatt. Om han går må det handles inn en erstatter.

Det er ventet at Sir Alex Ferguson vil snakke med pressen angående alle spekulasjonene rundt Rooney tirsdag, da han stiller til pressekonferanse i forbindelse med mesterligamøtet mot Bursaspor som spilles onsdag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken