City ydmyket Burnley

Foto: AFP/Scanpix

Manchester City herjet med stakkars Burnley - og nå drømmer City-fansen om Mesterliga.

03.04.10 20:30

BURNLEY - MANCHESTER CITY 1-6:

Pang. Pang. Pang.

Det smalt tidlig og det smalt kraftig på Turf Moor. Et mesterligajagende Manchester City gjestet nedryksstruede Burnley, og det så tidlig ut til at det var City som hadde mest å spille for.

For i løpet av kampens sju første minutter scoret City tre mål. Emmanuel Adebayor, Craig Bellamy og Carlos Tevez satte i tur og orden inn hvert sitt mål bak en sjanseløs Brian Jensen i Burnleys mål.

Og da Patrick Vieira scoret sitt første mål for City i det 20.minutt var det ikke ett mål for mye.

Overlegent City
City var nemlig overlegne i første halvdel av førsteomgangen på Turf Moor. Foruten målene skapte bortelaget flust av sjanser, de fleste store nok til å ende i tellende resultat. Men City ble nærmest litt for ivrige i sin søken etter flere mål.

Og det var ikke rart etter den pangstarten laget fikk.

Gang på gang kom City-spillerne i overtall mot Burnleys forsvar, eller spillere ble spilt alene gjennom, men de klarte ikke å utnytte sjansene like bra som de gjorde i starten.

Det tok tjue minutter å ta ledelsen 4-0. 5-0 kom ikke før det var gått «hele» 45 minutter. Det sørget Adebayor for, da han satte inn sitt andre for dagen.

Og om Burnleys forsvarsspill før hvilen var en parodi av de sjeldne, var Burnley kanskje lettet over at regnet høljet ned i pausen.

Forbi Tottenham
For da andreomgangen satte i gang var det så mye vann på banen at det ble vanskelig å spille fotball. Til tider så det regelrett komisk ut det spillet som ble prestert. Kanskje var det like greit for Burnley, som hadde sett riktig så hjelpesløse ut før pausen.

Men lagene var ikke ferdigscoret for dagen. City brukte riktignok lengre tid på å finne nettmaskene etter hvilen, men de fant da fram til slutt.

Etter 58 minutters spill var det Vincent Kompany som rev seg løs på et hjørnespark, og sørget for 6-0.

Et snaut kvarter senere kom trøstemålet til Burnley. Robbie Blake spilte Steven Fletcher gjennom og Fletcher gjorde ingen feil alene med Shay Given.

Manchester City viste med sin opptreden at de mener alvor i kampen om den siste mesterligaplassen. Med Tottenhams tap mot Sunderland tidligere lørdag, gikk City forbi Tottenham med ett poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Manchester City

Mest lest på Sport

Annonsebilag