RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX/EPA PHOTO PA/OWEN HUMPHREYS

Claus & co biter seg fast

Sist oppdatert:
Southampton har aldri vært blant de store i engelsk fotball, men har klort seg fast i toppdivisjonen år etter år. Faktisk er det bare fire klubber som har vært lengre i toppen enn The Saints.

Englene fra sørkysten har mang en gang blitt spådd nedenom og hjem, men har alltid klart seg. Stort sett har de kjempet på nedre del av tabellen. Bare da Kevin Keegan herjet på The Dell i 1983/84-sesongen har de vært med i gullkampen.

«Norskehjelp»
De siste årene har klubben bitt godt fra seg, men ikke helt nådd opp. Med god hjelp fra Norge har laget stabilisert seg rundt midten i Premier League.

Etter at Claus Lundekvam kom til klubben i august 1996, har nordmennene blitt populære i byen. Egil Østenstad og Jo Tessem er de to som har hatt størst suksess utenom Lundekvam, mens Stig Johansens suksess var mer av det betinget art.

Nå er «Santa Claus» den eneste nordmannen igjen i klubben. Tessem har fått beskjed om at han kan finne seg en ny klubb og er på vei hjemover.

Lundekvam nyter en tilværelse som en av klubbens største stjerner. Austevollingen har utviklet seg til en respektert midtstopper i Premier League.

Rolig på overgangsmarkedet
Denne sesongen får han selskap av den unge belgieren Jelle van Damme i Saints-forsvaret. Van Damme ville ha mer spilletid enn han fikk i Ajax og valgte Premier League-spill med Southampton fremfor spill i Champions League med Anderlecht.

Han skal først og fremst kjempe med Graeme Le Saux om venstrebackplassen.

Van Damme er, sammen med spissen Peter Crouch, den mest spennende nykommeren i laget. Sommeren har mer vært preget av rykter rundt lagets største stjerner.

Men både keeper Antti Niemi og spissen James Beattie har foreløpig blitt i klubben og nå gleder manager Paul Sturrock seg til overgangsvinduet stenger slik at han kan slutte å bry seg med overgangsrykter i pressen.

- Jeg skulle ønske overgangsvinduet kunne stengt i morgen slik at alt kunne roet seg. Det skaper mye uro. Jeg forventer at vi har den samme stallen ved sesongstart som vi har nå og jeg kan ikke vente med å komme i gang, sier Sturrock til Sky Sports.

Etter en sterk start på sesongen, endte Southampton på 12. plass forrige sesong.

TV 2 Nettavisen tror at Claus Lundekvam & co vil kopiere plasseringen fra forrige sesong. Laget er verken svekket eller spesielt forsterket siden sesongslutt, derfor tipper vi en ny sesong rundt midten er i vente.

Plassering forrige sesong: 12. plass

TV 2 Nettavisens tips: 12. plass

Sannsynlig førstelag: Niemi - Dodd, Lundekvam, M. Svensson, van Damme - Prutton, A. Svensson, Delap, Fernandes - Phillips, Beattie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere