Gå til sidens hovedinnhold

Claus Lundekvam arrestert for vold mot kvinne

Den bokaktuelle eks-fotballproffen havnet i arresten fredag kveld.

Etter hva Nettavisen erfarer ble Lundekvam (42) arrestert og siktet etter en voldsepisode ved en adresse i Bergen Sør.

Saken etterforskes nå av politiet i bydelen Fana i Bergen.

Hordaland politidistrikt bekrefter overfor Nettavisen at politiet fikk melding om en voldsepisode i området like etter klokken halv elleve fredag kveld.

– Politiet rykket ut til en adresse etter meldinger om bråk. På stedet ble en mann i 40-årene pågrepet og arrestert for vold mot en kvinne i 40-årene, sier operasjonsleder Janne Steimler Sætre til Nettavisen.

Nettavisen har vært i kontakt med ledelsen ved Bergen Sør politistasjon, men ingen vil si hvor etterforskningen står mandag.

Dømt i 2010

Ifølge politiet ble ikke den fornærmede kvinnen alvorlig skadd.

Politiet vet hvilken relasjon det er mellom de to, men vil ikke gå ut med det.

Etter det Nettavisen erfarer, ble Lundekvam avhørt av politiet lørdag, og politiet har opprettet sak på hendelsen.

Lundekvam har ikke besvart våre gjentatte henvendelser mandag, verken på telefon eller SMS.

Nettavisen sendte følgende tekstmelding til Lundekvam mandag formiddag, men flere timer senere er den fortsatt ikke besvart.

«Vi vil gjerne tilby deg å kommentere pågripelsen i helgen. Vi skriver en sak om det som skjedde, og fint om du kommer med din versjon».

Hans advokat John Christian Elden skriver følgende i en tekstmelding til Nettavisen mandag kveld:

«Jeg kan bekrefte at Claus Lundekvam har kontaktet meg for bistand da han ble pågrepet fredag. Han mener pågripelsen er uberettiget, og han ble også løslatt straks etter avhør. Han vedgår å ha deltatt i en krangel, men intet straffbart. Vi vil ikke kommenterer ytterligere nå, men la politiet få ro i saken så den kan avdekkes.»

Tilbake i 2010 var Lundekvam involvert i en annen voldsepisode. I retten erklærte Lundekvam seg skyldig for mild legemsfornærmelse mot en kvinne i sitt eget hjem.

Episoden skjedde da Karen Rogers, arrangør av Miss Southampton-konkurransen og bekjent av Lundekvam, besøkte nordmannens hus og fant ham beruset.

– Dyttet henne i gulvet

I sin nye bok «Claus Lundekvam – En kamp til» forteller Lundekvam åpent om episoden.

«Southampton Magistrates Court i slutten av juni. Tingretten. Karen har anmeldt meg for legemsfornærmelse, den gangen hun kom på døra og ville ha husleie og jeg endte med å rive tak i henne og dytte henne i gulvet. Jeg erkjenner skyld. Innrømmer at det gikk for langt, at jeg var på mitt mest destruktive og paranoide, at jeg har tatt tilbake kontrollen over livet siden da. Fem hundre pund i erstatning, ett hundre pund i saksomkostninger. Noen har løftet en sekk med stein av ryggen min, jeg har gjort opp for meg, er omsider ferdig med det engelske rettsvesenet, kan begynne på nytt.»

Southampton Magistrates Court idømte den tidligere fotballproffen en bot på 4700 kroner pluss 12 måneders prøvetid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I boken skriver han også ærlig at han har utøvet vold ved flere tilfeller, både fysisk og psykisk. Han omtaler sine egne handlinger som «terrorisering av folk han er glad i».

- Det er så mange mennesker jeg må beklage til, folk jeg har sviktet eller gjort vold på, skriver fotballspilleren.

Les også: Landslagsprofiler om Lundekvam-boken: – Den saken kan seile sin egen sjø

Skapte storm

I slutten av august lanserte altså Lundekvam sin egen selvbiografi. En utgivelse som fikk stor oppmerksomhet.

I boken forteller den tidligere landslagsspilleren og Premier League-proffen åpent om sine problemer på utsiden av fotballbanen.

Blant annet hevder Lundekvam i boken at John Arne Riise flere ganger tok imot flertallige damebesøk på hotellrommet under samlinger med det norske fotballandslaget.

Les også: Riise etter Lundekvam-beskyldninger: – Bare tull

Riise gikk selv ut og kalte påstandene tull. I etterkant av bokutgivelsen nektet Riise å møte Lundekvam da de begge gjestet Senkveld.

Les også: John Arne Riise nektet å møte Lundekvam på Senkveld