RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Claus mister halve lønna

Sist oppdatert:
Claus Lundekvam må ned 50 prosent i lønn etter at Southampton rykket ned fra Premier League.

Claus Lundekvam, som har spilt i Southampton siden 1996, har som mange av sine kollegaer i den engelske klubben en klausul i kontrakten som tilsier at han går ned 50 prosent i lønn ved et eventuelt nedrykk. Søndag ble klausulen aktiv, da sørkystlaget tapte for Manchester United og rykket ned etter 27 år i toppserien.

- Det var veldig trist og skuffende, men til syvende og sist fortjente vi vel egentlig ikke å beholde plassen. Det har vært en svak sesong både for lagets og min egen del, mener 32-åringen.

Spilte med brudd
Lundekvam spilte ifølge VG Nett kampen mot Manchester United med brukket kinnbein. Bruddet pådro han seg i kampen mot Crystal Palace. Mandag ble han operert.

Nå skal den rutinerte midtstopperen tenke seg om i noen dager, og la de siste dagenes opplevelser synke inn før han tar en beslutning angående framtiden. Spill i nest øverste divisjon i England er ikke en ideell oppladning til et eventuelt VM-sluttspill i Tyskland.

Han er imidlertid kontraktsbundet til Southampton fram til sommeren 2007. En spiller som definitivt forsvinner fra klubben, er Greame Le Saux. Venstrebacken satte fotballskoene på hylla etter søndagens kamp. Også Jason Dodd og Jamie Redknapp kan komme til å legge opp, ifølge The Guardian.

Tross nedrykket er styreformann Rupert Lowe optimistisk når det gjelder Southamptons framtid. Ettersom mange av spillerne i klubben nå går kraftig ned i lønn, er ikke nedrykket til mesterskapsserien like dramatisk for Saints som det ofte er for mange andre klubber.

- Det er ikke lett å akseptere 50 prosent kutt i lønna, men det er det vi fortjener. Vi har selv skrevet under disse kontraktene. Men for å være ærlig trodde jeg aldri det skulle bli aktuelt, sier midtbanespiller Matthew Oakley til klubbens hjemmeside.

Krever formannens hode
Det store diskusjonstemaet blant fansen i sørkystbyen er klubbformann Rupert Lowe. Søndag kveld samlet mange tilhengere seg i kravet om formannens avgang. Lowe har imidlertid ikke til hensikt å innfri fansens krav.

- Jeg har aldri gitt opp i hele mitt liv, og har ikke tenkt til å gjøre det nå. Jeg mener at alle må akseptere skyld og ta ansvar for den smerten vi opplever nå, sier Lowe.

Han må imidlertid regne med en reduksjon i sin egen lønn også. Ifølge BBC tjente Lowe over 400.000 pund i 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere