Cleverley ute i én måned

Foto: Pa Photos/Scanpix

Sir Alex Ferguson fryktet det verste, men fikk gode nyheter om Paul Scholes' arvtaker.

11.09.11 18:41

Manchester United-fansen er i skyene etter 5-0-seier over Bolton lørdag, 8-2 over Arsenal for to uker siden, full poengpott i sesongåpningen, og rekordhøye 18-3 i målforskjell etter fire kamper.

Les også: Her har han puttet den historiske scoringen

Skåret i den elleville gleden var at Tom Cleverley og Jonny Evans begge måtte ut med skader. For Evans dreier det seg mest sannsynlig om en lårhøne, mens det for unge Cleverley lenge så styggere ut.

Heldigvis for Manchester United viste det seg at 22-åringen ikke hadde pådratt seg brudd i foten, men en leddbåndsskade. Det bekreftet Alex Ferguson overfor Manchester Uniteds nettsider søndag ettermiddag.

Den ferske engelske landslagsspilleren må ta pause fra fotballen den nærmeste måneden

Ville score sitt første United-mål
Midtbanespilleren har tatt Old Trafford med storm etter at Paul Scholes la knottene på hylla før sesongen. Cleverley spilte samtlige 90 minutter i vennskapskampen mot Barcelona like før sesongstart, og ble av Sir Alex Ferguson tildelt tittelen «vår beste spiller». I Premier Leagues fire første kamper har 22-åringen vært i startoppstillingen samtlige ganger, og savnet etter Scholes er - om ikke lite - ikke så merkbart som mange kanskje fryktet.

Nå må imidlertid United trolig klare seg uten det unge stjerneskuddet i flere uker.

Cleverley, som før kampen lanserte at han gikk for sin første scoring i United-drakta, hinket av banen etter kun fem minutter mot Bolton på Reebok Stadium.

Etter en tøff takling av vertenes Kevin Davies, prøvde Cleverley å trosse smertene, og spilte videre. Det var imidlertid tydelig at oppspillspunktet hadde det veldig vondt, og til slutt viket han plass for Michael Carrick.

Frykter for brukket fot
På sidelinjen ble Cleverley observert med en skinne på beinet, og etter kampslutt avslørte Ferguson hva det kunne dreie seg om.

- Ja, det er mulig han har brukket foten. Dette er en stygg skade, og den kom etter en stygg takling, sier manageren, ifølge united.no.

På sin offisielle Facebook-side skrev Cleverley at han fryktet foten var brukket, men at han ikke visste noe sikkert før røntgenbildene varr klare.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.