Gå til sidens hovedinnhold

CM på nett er her

Tidenes mest etterlengtede nettspill for fotballfans er her. Les alt om Championship Managers nettutgave.

Da Eidos overtok rettighetene til «Championship Manager» tok det ikke lang tid før de slo på stortrommen. Den neste versjonen, nummer 5, skulle komme høsten 2004.

I tillegg skulle det komme en nettbasert versjon som endelig skulle gi alle fotballnerder svar på deres våte drøm: Å spille «CM» fullstendig på nett.

PC-spillet kom aldri, og om det kommer - og når - er fortsatt usikkert. Det som er sikkert er at nettversjonen nå er lansert. En enklere utgave av spillet, men med like avanserte muligheter for spillerne på taktikk og spillermarked er tilgjengelig.

Den store forskjellen fra PC-versjonen er selvfølgelig nok at de fleste du spiller mot er virkelige mennesker. Mennesker som handler like irrasjonelt som mennesker vanligvis gjør.

Spillet er abonnementsbasert, det vil si at det koster penger fra dag en. 50 kroner måneden er det moroa vil koste, med kamp og utfordringer hver eneste dag.

Forskjellen fra vanlige fantasispill er at her har det ingenting å si hvordan dine spillere gjør det i virkeligheten, her er det hvordan du og dine medmanagere jobber med laget som har noe å si.

Spillmagasinet har selv testet spillet, og er mektig imponert. Både spillbarhet og utfordringer fra PC-versjonen er bevart. Den store nyheten er selvfølgelig at kampene ikke går i real time, man må gjøre alle taktiske disponeringer på forhånd og se kampen i etterkant.

Det er faktisk overraskende morsomt nok. Dagen etter kampen går du inn og velger å se kampen. Du får da kampen på samme måte som du er vant til fra «CM» (med en del nyheter), men dessverre uten mulighet for påvirkning under kampen.

Nyheten er at du kan velge å gjøre om taktikken i det 60.minutt om du ligger under, leder eller spiller uavgjort. I min første treningskamp mot Vålerenga med Wolves (du må ta over lag som vil satse på managere som ikke har mye erfaring når du starter spillet) spilte jeg 2-2 etter at jeg på forhånd dumt nok hadde valgt å sende all folk i angrep når jeg ledet på dette tidspunktet.

I tillegg styrer du trening, må kjøpe og selge spillere og alt annet du er vant til fra «Championship Manager». Alt i alt virker dette meget bra.

Vi vil komme tilbake med en anmeldelse etter en ukes spill. Inntil videre er dette lenken for å teste selv:

www.cm-online.com

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året