Vinneren av årets Vuelta a España, Juan Jose Cobo har endelig funnet seg et nytt lag.

Neste sesong skal han sykle sammen med blant annet Alejandro Valverde og Giovanni Visconti i det spanske topplaget Movistar.

Cobo var lojal mot Geox-ledelsen lenge etter at hovedsponsoren annonserte at de trakk seg i midten av oktober.

Spanjolen hadde på det tidspunktet skrevet under på en ny lukrativ kontrakt med laget, og sto ved Gianettis side helt til det ble endelig klart at han ikke fikk på plass noen nye sponsorer.

Les også:Nådestøtet for Geox-laget

Movistar har lenge ledet jakten på Cobo, men var nødt til å finne ekstra midler da de som så mange andre lag allerede hadde brukt de midlene som lå i lagets budsjett. Det har de tydeligvis klart, for på fredag ettermiddag brukte de twitter til å informere om at de hadde signert vuelta-vinneren.

- Jeg er veldig fornøyd. Movistar er et av de beste lagene i verden og vil gi meg mulighet til å delta i de største rittene, sier Cobo i en pressemelding.

Cobo vil sammen med Valverde, Arroyo, Visconti og Intxausti utgjøre et av de sterkeste klatrelagene neste sesong.

- Jeg tror seieren i vueltaen har forandret Cobo mentalt og fysisk. Med Alejandro (Valverde) i stallen i tillegg, tror jeg dette blir veldig bra, sier sportsdirektør Eusebio Unzué.

Ironisk nok kjørte Cobo for Movistars forgjenger, Caisse d'Epargne i 2010 før han flyttet over til Geox. Det året var på ingen måter det beste Cobo har hatt, men han lar seg ikke skremme av det.

- I 2010 fungerte ikke samarbeidet med sportsdirektør Unzue helt perfekt. Jeg tror vi begge har lært av det, og at det kommer til å bli mye bedre nå.

Cobo har signert en kontrakt som strekker seg over to år med Movistar.