Da Geox valgte å trekke sponsoratet i tolvte time og vel så det, sto et helt lag med ryttere på bar bakke.

Med minimalt med tid på å finne en ny sponsor gikk sportsdirektør Josean Fernández Matxín ut i media og oppfordret stjernene sine til å finne seg et nytt lag så fort som mulig.

- Let etter en annen løsning, i stedet for å vente. Det er hva jeg ville gjort. Hvis vi, av en eller annen grunn, skulle finne en løsning, vil vi gi dem beskjed umiddelbart, fortalte sportsdirektøren til cyclingnews.com tidligere denne uken, sa Matxín ifølge cyclingnews.com tidligere denne uken.

World Tour-håpet ute
Noen ryttere, som det colombianske stortalentet Fabio Duarte, har fulgt sjefens oppfordring. Andre jakter desperat etter et nytt lag, mens en av lagets største stjerner viser frem en beundringsverdig evne til å ha is i magen.

- Slik situasjonen er nå kan det fortsatt være noen alternativer, så jeg vil vente litt til. Det er fortsatt håp om å få inn en ny sponsor og forbli et prokontinentallag, minner Juan Jose Cobo om i et intervju med en spansk radiostasjon, ifølge VeloNation.

Lagleder Mauro Gianetti har frem til 25. november med å redde laget, noe som ser ut til å være en vanskelig oppgave.

Et spørsmål om økonomi?
Allikevel vil vinneren av årets Vuelta a España, som har vært ryktet i samtaler med Astana, vente på resultatet av sponsorjakten.

- Jeg har skrevet en kontrakt med Bike Live (Selskapet som sto bak laget Geox-TMC) og den respekterer jeg. Med mindre lagene jeg har forhandlet med ringer meg med et godt tilbud er det best for meg å vente.

Grunnen til Cobos iskalde holdning kan være like mye basert på økonomiske avgjørelser som lojalitet. Siden fristen for å melde inn ryttere i kampen om å tilrive seg en plass i World Touren har gått ut, vil poengene Cobo tjente inn i Vuelta a España være verdiløse for laget som henter ham.

Det vil derfor ikke være urealistisk å tenke seg at det mest lukrative tilbudet Cobo kan få, økonomisk sett, er om Gianetti kan finne en ny sponsor, og dermed kan overholde kontrakten han skrev med Cobo bare uker etter vuelta-triumfen.