RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cole ut, Arsenal ned

Sist oppdatert:
Ashley Cole ble den fjerde Arsenal-spilleren som fikk marsjordre denne sesongen. Det kostet London-laget tabelltoppen.

LEICESTER – ARSENAL 1-1: Da tittelutfordrer Chelsea ble holdt til uavgjort av Leeds, trodde ”alle” at Arsenal skulle gjeninnta tabelltoppen med den tilsynelatende enkle bortekampen mot Leicester. Craig Hignett ville det annerledes, og tre minutter på overtid utlignet han mot seriefavoritten, som dermed har sløst bort fire poeng på sine siste to ligakamper. Etter kampen var det liten tvil om hvem som måtte ta på seg det meste av skylda for det:

Ashley Cole.

Savnet Henry
Arsenal hadde riktignok aldri virket overbevisende i borteoppgjøret mot formsterke Leicester (fire strake kamper uten tap før Arsenal-kampen), og uten en skadet Thierry Henry på topp gikk London-laget gjennom hele førsteomgangen uten en skikkelig målsjanse. Jeremie Aliadiere fikk noe overraskende oppgaven å erstatte det franske landslagsesset, men hadde bare én god mulighet kampen igjennom, da han ble spilt fri av Fredrik Ljungberg. Skuddet fikk unggutten aldri noen dreis på, og det ble enkelt stoppet av Leicester-keeper Ian Walker.

Etter sidebyttet ble det mer fart i bortelaget, og som vanlig var Dennis Bergkamp involvert da London-laget scoret sitt første (og eneste) for dagen. Med et millimeterpresist innlegg traff nederlenderen pannebrasken til Gilberto Silva, og den tidligere VM-vinneren ga bortelaget ledelsen med sitt fjerde mål for sesongen.

53. røde under Wenger
Arsenal så dermed ut til å ha full kontroll, helt til nevnte Ashley Cole valgte å opprettholde de mindre gode Arsenal-tradisjonene – og forårsaket den 53. utvisningen i Arsene Wengers tid som manager: Den engelske landslagsbacken foretok en horribel tofotstakling på Ben Thatcher da 20 minutter gjensto, og brått var Arsenal redusert til ti mann, og Leicester var med i kampen. Riktignok kunne Kolo Toure ha avgjort like før slutt da han ble spilt fri av nevnte Wiltord, men skuddet gikk utenfor, og i stedet var det Leicester som skulle få gleden av å lure til seg poeng i sluttsekundene:

Andrew Impeys langpasning ble stusset videre av Jamie Scowcroft, og den tidligere Boro-spilleren Craig Hignett brukte all sin fysikk for å brøyte inn ballen fra kort hold, tre minutter på overtid.

Manager Arsene Wenger var rasende etter utligningen, og mente at manglende konsentrasjon var årsaken til utligningen i kampens siste spilleminutt.

- Vi tapte to poeng i dag, men når du ser på den markeringen vår i sluttsekundene, så fortjente vi å bli straffet.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere