Gå til sidens hovedinnhold

- Coleen Rooney er forbannet på ektemannens nye betting-avtale

Wayne Rooney blir Derby-spiller fra januar, mye takket være en avtale med et bettingselskap. Nå skal kona Coleen være mildt sagt opprørt.

Det er The Sun som hevder at Wayne Rooneys kone er forbannet fordi ektemannen undertegnet en kontrakt med bettingselskapet 32Red da han skrev under for Derby fra og med januar.

- Spilte bort gigantsum på én kveld

Avtalen innebærer at bettinggiganten betaler spissens kjempelønn på 90.000 pund i uka i Derby, og til gjengjeld må den gamle United-profilen spille med draktnummer 32 og promotere selskapet i ulike settinger.

Coleen skal nemlig være svært bekymret for at dette sponsoratet frister Wayne Rooney til å gå tilbake til sine gamle bettingvaner, som han tidligere har vært åpen om.

Rooney skal blant annet ha gamblet bort én million pund på én kveld så sent som i 2017 og har innrømmet en rekke ganger at han har hatt et visst gamblingproblem.

- Gamblingen gikk dårlig, og da gjorde jeg det de fleste gamblere gjør: Jeg prøvde å gjøre opp for tapene ved å sette større innsatser, fortalte Rooney helt tilbake i 2006.

LES: Eksperter skeptiske til Solskjær

- Blir ikke tatt godt imot

Det er ikke bare Rooneys kone som skal være opprørt av den nye avtalen, som trolig vil innebære at superstjernens første intervju etter overgangen vil bli sendt på plattformene til 32Red.

Tidligere sportsminister i England, Richard Caborn, uttaler ifølge The Sun at avtalen ikke er blant de smarteste.

- Det vil ikke bli tatt godt imot av verken fotballmyndighetene eller regjeringen, sier han.

Les også: De var fotballens gullgutter i 2009. Slik gikk det med dem (Nettavisen Pluss)

Les også: Sju nye regler i Premier League: Dette må du vite (Nettavisen Pluss)

Rooney har undertegnet en kontrakt på halvannet år med klubben som spiller i den engelske mesterskapsserien.

– Wayne Rooney er en ekstremt talentfull toppklasse-spiller. Det er spennende for ham å komme til Derby County, og han kan bidra med så mye i denne troppen, både på og utenfor banen. Han har fortsatt mye å gi, sier Derby-manager Phillip Cocu.

I tillegg til å spille for Derby, skal Rooney jobbe som trener med både førstelaget og akademispillerne til Championship-klubben.

Rooney startet karrieren i Everton før han i 2004 gikk til Manchester United. Der ble det 13 sesonger, fem ligatitler, ett FA Cup-trofé, tre ligacuptitler, en mesterligaseier og en europaligatittel, for å nevne noe.

Nå er han snart tilbake i England.

Les også: Dette må du vite om United-signeringen Aaron Wan-Bissaka (Nettavisen Pluss)

Les også: De 15 verste Premier League-signeringene gjennom tidene (Nettavisen Pluss)

Les også

Dette mener Lineker og co om Solskjærs sommer

Les også

Dette skjedde på «deadline day» i Premier League

Les også

Tabelltips: Da Ole Gunnar Solskjær overtok Manchester United-jobben var det en større oppgave enn antatt som ventet ham

Kommentarer til denne saken