*Nettavisen* Sport.

Coles kanoncomeback

Foto: DARREN STAPLES (Reuters)

Joe Cole fikk en marerittstart i Liverpool. Torsdag var han tilbake og trengte bare 20 sekunder på å vise seg fram.

17.09.10 08:23

Joe Cole kom gratis til Liverpool fra Chelsea før denne sesongen og ble sett på som en scoop hos mange.

Men Liverpool-debuten i Premier Leagues første runde kunne knapt blitt verre. Cole ble utvist da det gjensto en omgang mot Arsenal, Arsenal utlignet til 1-1 på overtid og Cole fikk tre kampers karantene.

Karantenen er nå sonet og Cole er klar til neste Premier League-kamp mot Manchester United på søndag, men først var det rumenske Steaua Bucuresti som skulle beseires i første kamp i Europaligaen.

20 sekunder
Og for en start det ble for Liverpool og Cole.

Etter 20 sekunder snappet han en feilpasning, satte fart og kom alene med keeper. Teknikeren gjorde ingen feil og sendte Liverpool i en tidlig ledelse.

B-preget Liverpool
De neste ti minuttene spilte et B-preget Liverpool, uten blant annet Fernando Torres og Steven Gerrard, flott fotball, men deretter falt de tilbake og slapp Steaua inn i kampen.

Etter 12 minutter var det klart for utligning da Tanase parkerte en treg Sotiris Kyrgiakos i midtforsvaret og plasserte ballen elegant forbi Pepe Reina i Liverpool-buret.

Deretter tapte kampen seg og stillingen var 1-1 til pause.

Dobbel Ngog
Etter hvilen ble det litt mer futt i Liverpool igjen, og etter 55 minutter gjorde Kyrgiakos på et vis opp for seg da han ble revet ned innenfor Steaua Bucurestis sekstenmeter og Liverpool fikk straffe.

David Ngog var sikker eksekutør og sendte Liverpool i ledelsen.

Drøye ti minutter før slutt kom utskjelte Lucas Leiva inn for en anonym Ryan Babel. Brasilianeren viste seg for en gangs skyld fram på en særdeles fordelaktig måte da han i det 81. minuttet banket ballen i mål fra 20 meter.

På overtid skrev David Ngog seg inn i målprotokollen nok en gang og fastsatte sluttresultatet til 4-1.

Hodgson historisk
Med seieren sikret manager Roy Hodgson seg en plass i Liverpools historiebøker allerede etter svært kort tid i klubben. Han er den første Liverpool-manager i historien som vinner sine første fem kamper i europacupene. Da er naturlig nok kvalifiseringen til Europaligaen medregnet.

Uansett, det er nok andre rekorder Liverpool-fansen håper Hodgson skal lede laget til. Torsdagens seier var i hvert fall et skritt i riktig retning.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Følg oss på Twitter: @NettavisenSport

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.