Cologna-hjelper trukket inn i Seefeld-saken

RAZZIA: Under ski-VM i Seefeld slo politiet til med en razzia på blant annet hotellet der det østerrikske laget bodde.

RAZZIA: Under ski-VM i Seefeld slo politiet til med en razzia på blant annet hotellet der det østerrikske laget bodde. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Nye personer ble tidligere i uken arrestert og avhørt i forbindelse med dopingskandalen som rystet Seefeld-VM. En av dem er servicemannen til Dario Cologna.

Det skriver den østerrikske avisen Kronen Zeitung. Personene ble løslatt etter avhør, opplyste Hansjörg Mayr på vegne av påtalemyndigheten i Innsbruck fredag. Han ga ikke flere detaljer utover at alle er østerrikske statsborgere.

Blant dem som ble anholdt, var en mann som forrige sesong jobbet på servicesiden i støtteapparatet til skistjernen Dario Cologna og det sveitsiske langrennslandslaget. Mayr understreker at Cologna på ingen måte er mistenkt i saken.

Servicemannen har tidligere jobbet for skiprodusenten Fischer, skriver den sveitiske avisen Blick. Der knyttet han tette bånd til dopingtatte Johannes Dürr gjennom flere år.

Det sveitsiske skiforbundet sier til Blick at de er overrasket over at en av deres servicepersoner er knyttes til dopingskandalen fra Seefeld-VM.

– I øyeblikket har vi ingen konkret eller bekreftet informasjon å komme med. En intern undersøkelse pågår, sier en talsperson for forbundet.

Det var 27. februar, midt under ski-VM, at dopingnyheten sprakk. Det ble foretatt razziaer flere steder samtidig i Østerrike og Tyskland, og den tyske legen Mark Schmidt ble raskt pekt ut som hovedmannen i saken.

Han skal ha hatt en lang liste med «klienter» som fikk hjelp til å bloddope seg. Schmidt, som hadde base i Erfurt, risikerer ti års fengsel om han blir funnet skyldig.

Bildene av Max Hauke (østerriksk langrennsløper) midt i tilføringen av eget opptint nedfrosset blod i en gammeldags form for bloddoping, slo ned som et kjempesmell. Ni personer, fem utøvere og fem andre, ble pågrepet i en omfattende aksjon.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.