Gå til sidens hovedinnhold

Colombia utfordrer Norges VM-planer

Skal søke om å arrangere sykkel-VM samtidig som Norge.

Onsdag forrige uke overleverte representanter fra Bergen kommune, Norges Cykleforbund (NCF) og Norges idrettsforbund (NIF) en formell søknad til kulturminister Hadia Tajik om statlig medvirkning til sykkel-VM i Bergen.

- Mesterskapet skal brukes til å skape et varig løft for norsk sykkelsport, og vi har som visjon at dette skal være til stor inspirasjon for kommende generasjoner av nye norske syklister av verdensformat, fortalte sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen i en pressemelding.

Bergens drøm om å arrangere sykkel-VM mangler imidlertid 40 millioner kroner av det totale budsjettet på 156,4 millioner kroner.

Nå skapes det mer hodebry for den norske søknaden. Onsdag annonserte president Juan Manuel Santos at også Colombia vil søke det internasjonale sykkelforbundet (UCI) om å få mesterskapet i 2017.

Det fastslo presidenten under en velkomstseremoni for det kolombianske stjerneskuddet, Nairo Quintana, som kjørte inn til andreplass i sin Tour de France-debut denne sommeren.

Sist gang Colombia arrangerte VM var i 1995. I den svært kuperte løypen var det til slutt spanjol Abraham Olano som vant foran landsmann Miguel Indurain og italienske Marco Pantani.

Det er også forventet at Belgia ønsker mesterskapet i løpet av perioden 2017-2019.

Mistet 2016
Norge ønsket i utgangspunktet å arrangere mesterskapet i 2016, men det ble til slutt Qatar som gikk seirende ut av den budrunden.

Nå har NCF siktet seg inn mot 2017 og holdt nylig et UCI-toppmøte i Bergen for å vise frem byen. Der var også UCI-president Pat McQuaid, som uttrykte at Bergen har «en sterk søknad».

Styret i Norges Idrettsforbund har vedtatt å bistå FCF overfor staten, slik at det blir satt av statlige ressurser til arrangementet.

Men søknaden har altså ikke finansieringen på plass ennå. Prosjektgruppen bak VM-søknaden legger opp til 80 millioner kroner i offentlig støtte i sitt budsjett. Halvparten av den summen skal komme fra statskassen.

UCI har gitt signaler på at det kan bestemme tildelingen av Sykkel-VM 2017 allerede under UCI-kongressen 24-26. september i Firenze Møtet finner sted under årets VM i Toscana.

Kommende verdensmesterskap:
2013: Toscana (Italia)
2014: Ponferrada (Spania)
2015: Richmond (USA)
2016: Doha (Qatar)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken