RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MANCHESTER CALLING?: James Rodríguez (til venstre) kan være på vei til Manchester United. Her sammen med en annen tidligere United-stjerne, Cristiano Ronaldo.
MANCHESTER CALLING?: James Rodríguez (til venstre) kan være på vei til Manchester United. Her sammen med en annen tidligere United-stjerne, Cristiano Ronaldo. Foto: Gerard Julien (AFP)

Colombiansk radiokanal: - James Rodríguez har en avtale med Manchester United

Står og faller på én ting.

Det kan se ut til at James Rodríguez' tid i Real Madrid kan være over. Ifølge den colombianske radiokanalen RCN har midtbanejuvelen allerede kommet til enighet med Manchester United.

Under programmet «En La Jugada» røpet nemlig journalisten Antonio Casale at han har fått informasjon om at Rodríguez, samt hans agent Jorge Mendes, skal ha fortalt Madrid-president Florentino Pérez om tilbudet.

Der skal de ha fått beskjed om at en avgjørelse rundt colombianeren vil bli tatt etter Champions League-finalen 3. juni, der de helhvite møter Juventus til dyst.

Tidligere har også SkySports' La Liga-ekspert, Guillem Balagué, ha meldt at det er United som er nærmest en signering av 25-åringen til sommeren.

Adidas-klausulen

Det skal uansett være et potensielt stort problem i en eventuell overgang for colombianeren. Hans avtale med adidas, som også sponser Manchester United, inneholder en noe spesiell klausul.

RCN opplyser nemlig om at adidas-kontrakten til James krever at han bruker draktnummer 10 på alle lag han måtte representere. Dette for å styrke deres egen markedsføring av colombianeren.

I Manchester United er det legenden Wayne Rooney som har dette draktnummeret. Spørsmålet da er hvorvidt United-kaptein Rooney er villig til å gi vekk nummeret skulle Rodríguez tre inn portene på Old Trafford.

Et annet punkt er hvorvidt Rooney selv kommer til å være på Old Trafford til neste sesong. Spissen, som er Uniteds mestscorende spiller gjennom tidene, har nemlig vært ryktet bort store deler av denne sesongen.

Situasjonen kan fort minne mye om da Zlatan Ibrahimovic ankom Manchester United, og tok nummer 9 fra Anthony Martial. Franskmannen måtte dermed bytte over til 11.

«Forsvar tronen»

Ifølge spanske AS så er Rodríguez fortsatt sett på som en viktig del av markedsføringen til Real Madrid. Dette var veldig tilsynelatende i opphausingen til Champions League-finalen.

I en reklamefilm sammen med Marcelo og Karim Benzema er det nemlig Rodríguez som innehar hovedrollen. Budskapet der er «a defender el trono» (Forsvar tronen) som understreker at Real Madrid kan bli det førstelaget til å vinne Champions League to år på rad sin turneringen byttet format i 1992.

Likevel er Rodríguez en av de spillerne som har blitt brukt minst av Real Madrid. Kun andrekeeper Kiko Casilla, Pepe (som har vært mye skadet), unggutten Mariano og Fabio Coentrão har spilt mindre enn colombianeren. Til tross for dette står han med 11 mål og 13 målgivende for de hvitkledde.

Nå kan det fort være at James blir å finne på Old Trafford til neste sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere