Colombiansk Trek-rytter med positiv EPO-prøve

Jarlinson Pantano fra Colombia er suspendert etter å ha testet positivt for EPO. Her er han fra Tour de France i 2017. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Jarlinson Pantano fra Colombia er suspendert etter å ha testet positivt for EPO. Her er han fra Tour de France i 2017. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Den colombianske proffsyklisten Jarlinson Pantano er tatt for EPO-bruk. Han er suspendert av Trek-laget i påvente av hva B-prøven viser.

Det opplyste Trek i en pressemelding mandag. Kort tid etter bekreftet Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) at 30-åringen har testet positivt for EPO (bloddoping), skriver procycling.no.

Prøven ble tatt under en kontroll gjort utenfor konkurranse 26. februar i år. Pantano har ikke syklet siden åpningsetappen i Catalonia rundt forrige måned. Han har rett til å be om å få B-prøven analysert.

«Vi holder våre ryttere og vår stab til den høyeste etiske standard, og vi vil håndtere og kommunisere i tråd med dette etter hvert som det kommer mer informasjon», skriver Trek-laget.

Pantanos siste seier kom i mars i fjor. Da snøt han Vegard Stake Laengen for en etappetriumf i Catalonia rundt. I to sesonger var colombianeren på lag med Sondre Holst Enger i IAM. Også Laengen var i en periode en del av stallen med Pantano.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.