Gå til sidens hovedinnhold

Colts vant Super Bowl

Storfavoritten Indianapolis Colts slo Chicago Bears i nattens Super Bowl - et arrangement som var historisk på flere måter.

Bears begynte sterkt, men fikk null poeng i både 2. og 4. quarter av Super Bowl 2007. Til slutt kapret Colts seieren med 29 mot 17 poeng.

Lagets quarterback, Peyton Manning, hadde sin første Super Bowl, og spilte ifølge AP en stor kamp. Han traff med 25 av 38 pasninger, som totalt strakk seg over 247 yards. Det ble også en touchdown etter en Manning-pasning.

Seieren var Colts' første siden Super Bowl 1970.

For første gang...

Det var på mange måter et historisk Super Bowl. For første gang gikk USAs største idrettsarrangement sin gang i regnvær. For første gang ble det kick return for touchdown. Og for første gang i historien hadde begge finalelagene svarte trenere, med Tony Dungy for Colts og Lovie Smith for Bears.

- Jeg er stolt av å representere den afrika-amerikanske kulturen, å være den første som vinner dette. Jeg tilegner denne kampen og seieren til alle som kom før meg, som kunne ha klart det, men som aldri fikk muligheten, jublet Tony Dungy mens han holdt det attråverdige Vince Lombardi-trofeet.

Sterk start for Bears
Nattens finale ble spilt på Dolphins Stadium i Miami og begynte 00.30 norsk tid. I en knallåpning dro Bears inn sju poeng etter det første kvarteret i 1. quarter.

Etter 1. quarter ledet Bears med 14 mot Colts 6, men så kom Colts på banen og tok seg fram til en knapp ledelse i 2. quarter.

Midtveis i spillet var stillingen 16-14, men så rykket Colts for alvor. Etter 3. quarter var stillingen 22-17 for favorittlaget, og da de satte inn det siste giret i siste periode, var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende.

Indanapolis Colts - Chicago Bears 29-17
Dolphins Stadium

4. Quarter:
Colts 7 - Bears 0

3. Quarter:
Colts 6 - Bears 3

2. Quarter:
Colts 10 - Bears 0

1. Quarter:
Colts 6 - Bears 14


Flere detaljer fra kampen:
Sportsillustrated
Superbowl.com

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai