RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Comeback av norske travstjerner

Sist oppdatert:
Mandag gjør Steinlager comeback på travbanen. Samtidig gjør Thai Tanic sin første start for sesongen.

I 2005 vant Steinlager blant annet Oslo Grand Prix og Elitloppet. Året etter vant Conny Nobell Elitloppet, mens Thai Tanic ble annen. Førstkommende mandag gjør begge comeback på Färjestad travbane i Karlstad. Thai Tanic gjør sin første start for sesongen, mens Steinlager ikke har startet siden han ble skadet i Elitloppsfinalen i 2006. Sistnevnte skal ut i prøveløp.

- Steinlager ser veldig fin ut, men det drøyer nok en måned til før han er moden for å starte, sier Bjørn Goop.

I november gikk Steinlager fra sin tjeneste som avlshingst for å bli trent opp hos Olle og Bjørn Goop, og bare tre måneder senere er 10-åringen klar for prøveløp.

- Det blir forståelig en bra indikasjon på hvor hesten står. Jeg tror ikke at han er klar til å starte direkte etterpå. Trolig behøver han en måneds trening til, men han ser i alle fall veldig fin ut, og visst blir det spennende, sier Bjørn Goop.

Mandag var begge hestene ute og luftet seg på stallens treningsbane på Løkene gård, litt utenfor Karlstad. Steinlager gikk 1,21 over full distanse. Han avsluttet 1.17 siste 1000, mens den siste 500-meteren gikk i 1.12-fart. Thai Tanic travet 1.17.5 i sitt hurtigarbeide på den noe tunge banen, og hadde full fart i mål.

Thai Tanic og Steinlager er to av de beste norskeide traverne gjennom tidene, og at de nå trenes i Sverige hindrer ikke at de får stor oppmerksomhet i Norge. Flere journalister og et norsk TV-team har vært på besøk den siste uken. I lørdagens travsending på NRK2 klokken 18.15 kan du se mer om Steinlager og Thai Tanic.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere