*Nettavisen* Sport.

Comeback etter to år

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Thomas Eftedal spilte sin første kamp for Sandefjords førstelag på to år da Strømsgodset ble slått 3-0 onsdag.

Se La Manga Cup direkte på FXTV!

En alvorlig akillesskade i starten av 2005 holdt Thomas Eftedal utenfor Sandefjords førstelag i to år. Onsdag gjorde den 28 år gamle forsvarsspilleren comeback da Sandefjord vant 3-0 over Strømsgodset i Vallhall i Oslo.

- Det var godt å se Eftedal spille for førstelaget igjen. Han har hatt en veldig lang vei tilbake. Dette var hans første kamp for førstelaget på to år, sier trener Tor Thodesen til Nettavisen.

Gladfeit
Eftedal fikk 17 kamper på reservelaget i fjor, men var ikke i god nok form til å spille på tippeliganivå.

- Jeg manglet kampformen. Hadde blitt litt gladfeit, vet du. Og uten grunntreningen på plass ble det litt for tynt. Men nå har jeg vært gjennom en seksukersperiode med doble økter hver dag, og er bedre rustet enn på lenge, sier en lettet Thomas Eftedal til Nettavisen.

- Det var veldig deilig å spille i dag. Når du er gjennom sånne perioder går du jo noen runder med deg selv. Men jeg har fått god støtte hjemmefra og fra lagkompisene. Det har vært viktig, forklarer 28-åringen.

Thodesen vil ikke legge noe press på Eftedal.

- Det er først nå han er i ordentlig form. Vi får se om han kan bidra. Laget har jo gått framover i mellomtiden, og spiller på et helt annet nivå enn for to år siden, påpeker Thodesen.

Fortjent seier
Kari Arkivou, Fredrik Thorsen og Adriano Munoz scoret hvert sitt mål i 3-0-seieren.

- Det var jevnere i sjanseprotokollen enn en normal 3-0-seier tilsier. Strømsgodset brente en kjempesjanse i første omgang, da Peter Kovacs tverrvendte på fem meter og skjøt i tverrliggeren, mens Kari Arkivou hadde en stor sjanse for oss som Espen Johnsen blokkerte. I andre omgang hadde vi et mye bedre grep på det, og basert på det synes jeg vi vant helt fortjent, sier Thodesen.

Sandefjords trener er opptatt av å utvikle flere spillesystem denne sesongen. Før debutsesongen i Tippeligaen var det mange ferske fjes i hvalfangerklubben, nå har mesterparten av spillerne vært i klubben en stund. Det gir Thodesen muligheten til å utvikle fleksibiliteten i laget.

- Det blir viktig å ha flere kampplaner nå enn vi hadde i fjor. Det er det vi jobber med nå. Kampen mot Odd Grenland, og denne mot Strømsgodset, viser at vi er på riktig vei. Vi har et helt annet utgangspunkt nå enn vi hadde i fjor, men hva det kan føre til ønsker jeg ikke å spekulere i, avslutter suksesstreneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.