*Nettavisen* Sport.

Comeback med stil

Sol Campbell spilte sesongens første kamp for Arsenal og styrte laget mot nok en ligaseier. Forsvarskjempen imponerte stort i Arsenals 47. ligakamp på rad uten tap.

26.09.04 08:23

MANCHESTER CITY - ARSENAL 0-1: Campbell (30) var høyt og lavt, og holdt kontrollen på et Arsenal-forsvar som ikke hadde altfor mange problemer mot Manchester City.

Akkurat som Rio Ferdinand viste klasse i sitt comeback for Manchestrer United sist uke, oste det klasse av Campbell lørdag. Det er gode nyheter for Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson.

Stanset Anelka

Det er en vond hæl som har holdt Campbell ute i flere uker, men nå er skadeproblemene over. Det fikk særlig City-spissen Nicholas Anelka merke. Anelka var farlig frempå ved et par anledninger, men Campbell var tett oppe i markeringen og vant de fleste duellene med franskmannen.

De gangene noe gikk forbi Campbell, var keeper Jens Lehmann sikkerheten selv bakerst. Dermed rodde Arsenal i land tre nye poeng - igjen.

Cole helten

Denne gangen var det verken Thierry Henry, Robert Pires eller Jose Reyes som scoret for Arsenal. Derimot var det backen Ashley Cole som ble matchvinner. Avslutningen kunne ingen av superspissene ha gjort bedre.

Cole (23) lurte seg inn bak City-forsvaret, skar inn på tvers og tuppet frekt inn 1-0 nede ved nærmeste stolpe. Det var Coles første ligascoring i år.

Senere burde både Henry og Reyes ha gjort 2-0, men treverket og en god David James holdt City inne i kampen. Til slutt ble det en grei arbeidsseier for Arsenal. Og nå venter Rosenborg i Trondheim på onsdag.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.