*Nettavisen* Sport.

Comebackseier: - Hjertet pumpet bra

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Marit Bjørgen banket all motstand i comebacket, mens Therese Johaug sørget for dobbeltseier.

19.01.13 13:26

Lørdag var det klart for Marit Bjørgens comeback i verdenscupen etter hjerteproblemene som hindret hennes deltakelse i Tour de Ski.

10 kilometer fellesstart i klassisk stil sto på programmet på 1500 meters høyde i franske La Clusaz.

Marit Bjørgen startet helt bak i tredje rekke, med startnummer 13 på brystet. Det tok imidlertid ikke mer enn ett minutt før Rognes-ekspressen var helt foran i feltet, sammen med polske Justyna Kowalczyk, Therese Johaug og Heidi Weng.

Johaug tok ansvaret med å dra i front og smadret feltet allerede på den første runden. Et stykke ut på den andre runden var det trekløveret Johaug, Bjørgen og Kowalczyk som gikk alene i tet.

På vei ned til stadion på den siste runden begynte det å legge seg is i klisteret til Kowalczyk, noe som gjorde at hun ikke klarte å henge med de norske jentene. Bjørgen fikk en luke på Johaug, som hun holdt helt inn til mål. Bjørgen passerte målstreken 2,6 sekunder foran lagvenninnen.

Her finner du fullstendig resultatliste.

- Hjeret pumpet bra
- Det var artig å komme tilbake og artig å gå på skirenn igjen. Jeg gikk et taktisk bra skirenn i dag og Therese gjorde jobben i dag. Da Justyna tråkket til var det mye løping, og jeg tenkte at du måtte skli på skiene. Jeg er glad for at jeg holdt meg i sporet, slik at det ikke begynte å lugge for meg også, og da fikk jeg den luken jeg trengte, sier Bjørgen til NRK.

- Det er artig å vite at jeg er med og nå gjelder det bare å finne toppformen frem mot VM, sier hun.

- Hjertet pumpet fint og bra, det, men det var litt lite oksygen i den siste motbakken, men det var det vel for flere, smiler Bjørgen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Også Therese Johaug var fornøyd etter lørdagens renn.

- Jeg er kjempefornøyd med andreplassen i dag. Jeg kjente at kroppen fungerte veldig bra. Jeg dro feltet i store deler av løpet, og jeg kjente at jeg var sprek, forteller Therese Johaug til NRK.

- Det som var synd var at Kowalczyk hoppet inn i sporet rett foran meg da hun fikk is under skiene sine, slik at Marit fikk en luke, sier Johaug.

Weng på femteplass
Ungjenta Heidi Weng hang lenge med i teten, men måtte slippe da Bjørgen, Johaug og Kowalczyk skrudde opp tempoet.

Japanske Masako Ishida gikk også ifra 21-åringen fra Ytre Enebakk, og kapret fjerdeplassen rett bak Kowalczyk, som fikk store problemer med skiene på slutten av rennet.

Weng gikk i mål som nummer fem, 43,6 sekunder bak Bjørgen. Den plasseringen gjør henne høyaktuell til en plass på det norske stafettlaget i VM.

Kristin Størmer Steira ble nummer syv, Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til tiendeplass, Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 19, mens Vibeke Skofterud gikk inn til 21. plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.