*Nettavisen* Sport.

Contador: - Det sterkeste laget noensinne

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Det sier mannen som syklet med Lance Armstrong og Levi Leipheimer da han vant sist.

Signeringer som Nicholas Roche, Roman Kreuziger og Michael Rogers gjør at det virkelig begynner å lukte krutt av Team Saxo Bank-Tinkoff Bank.

På spansk jord gløder Alberto Contador (29) av begeistring. Den tidligere Discovery Channel- og Astana-rytteren tar skikkelig i når han skal beskrive sitt nye mannskap:

- Vi har ligget i forkant når vi har signert ryttere med tanke på neste sesong. Det har gjort at vi har fått det sterkeste laget jeg noensinne har kjørt for.

- Hvis man tenker på Tour de France, har vi et superlag. Det er en følelse av å være uslåelige, sier tourvinneren fra 2007 og 2009 til radiostasjonen Cope.

Armstrong og kompani
Bare så det er sagt: Det var ikke smågutter spanjolen vant tittelen med i 2009-sesongen.

Sett i lys av sykkelsportens nye tidsregning, kan man kanskje argumentere for at laget ikke var kjemisk fritt for juksemakere, men her følger i hvert fall oppstillingen:

Contador, Jaroslav Popovitsj, Levi Leipheimer, Benjamin Noval, Thomas Vaitkus, José Luis «Chechu» Rubiera, Sergio Paulinho, Janez Brajkovic og Lance Armstrong.

Contador får trolig med seg både Noval og Paulinho til åpningen på Korsika neste sommer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christophe Ena/AP

Forbereder seg til TDF-triumf
Årets sesong inneholdt sammenlagtseier i vueltaen, men var i bunn og grunn et mørkt kapittel for Contador.

Han var tross alt utestengt doping fram til 1. august. Ettersom poengene fra lagets store stjerne var uten verdi (slik regelverket er for ryttere som kommer tilbake fra suspensjon) var det lenge tvilsomt om laget ville beholde lisensen.

Så sendte forbundet i stedet Katjusja-laget ut i kulda.

Med en rekke spennende signeringer i havn og lisensen i boks, ser alt plutselig så meget lysere ut for Contador og hans arbeidsgiver.

- Det gir arbeidsro. Det gjør det mye enklere å legge opp en sesongplan når man er garantert plass I de største rittene. Det virker også beroligende på sponsorene, og gjør alt enklere.

- Arbeidet jeg legger ned nå, gir grunnlag for neste års Tour de France. Det bør være perfekte forberedelser mot å vinne rittet, sier Contador som nylig har vært på samling på Kanariøyene.

- Setter pengene på Froome
I det danske laget er det ingen tvil om hvem de kommer til å kjøre for i det franske etapperittet, på tross av at Kreuziger har flere topp 10-plasseringer der nede.

Tilstanden er uansett en helt annen hos Team Sky, der Bradley Wiggins vant – mens lagkamerat Chris Froome endte på andreplass.

I løpet av de siste dagene har utspill fra de to sådd tvil om hvem britene egentlig satser på foran neste års høydepunkt.

Froome: - Det kommer fra Brailsford selv

Contador er likevel ikke i tvil om hvem han hadde satset på:

- Hadde jeg vært en gambler, hadde jeg satte pengene mine på Froome. Det er basert på måten kjørte denne sesongen. I tillegg skal man ikke glemme en rytter som Andy Schleck. Det kan folk ha gjort allerede, men han holder et imponerende toppnivå, skryter Contador.

Men tittelen? Den har han tenkt å ta seg av selv - med sitt nye superlag.

Du finner hele intervjuet med Contador her (obs! På spansk!)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.