RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Contador: - Froome er sterkest

Sist oppdatert:
Den spanske stjernen innser at Froome er suveren i Frankrike.

Alberto Contador og Chris Froome gir oss en forsmak på årets Tour de France i Critérium du Dauphiné.

På rittets seks første etapper har briten satt 2 minutter og 49 sekunder i sekken til Contador. Likevel er spanjolen trygg på egne forberedelser.

- Jeg vil alltid vinne, men jeg må følge planen jeg la for to måneder siden. For øyeblikket går det bra, sier 30-åringen til cyclingnews.com.

- Han har hatt en fantastisk sesong
Contador håper at planen hans skal være god nok til å beseire Froome og andre konkurrenter i sommerens Tour de France. Spanjolen er full av lovord om rytteren med flest sammenlagtseirer på øverste nivå i 2013.

- Froome har hatt en fantastisk sesong. Han har vært solid på temposykkelen og i fjellene. For øyeblikket er han sterkest her i Dauphiné. Det er egentlig ikke så mye mer å si om saken, forklarer Contador.

Må stole på et sterkt lag
Tilbake til Contadors plan. I motsetning til fjorårets sesong, hvor han vant vueltaen på høsten etter å ha sonet dopingdommen sin, har han i år et sterkt lag til å jobbe for ham i fjellene.

Les også: Contador vant vueltaen

Michael Rogers, som er femtemann i sammendraget i Critérium du Dauphiné, Nicolas Roche og Roman Kreuziger, som vant bakkeklassikeren Amstel Gold Race, er alle klare til å gjøre en jobb for spanjolen i de franske fjellene.

- Dette er kanskje det beste laget jeg har hatt noen gang.

- Aldri avskriv Contador
Men til syvende og sist er det Contador det står på. Til nå i år har han ikke vist noe som burde skremme Froome og Sky Procycling. Richie Porte blir Froomes viktigste hjelperytter i Tour de France. Han er klar på at man ikke skal avskrive spanjolen.

- Du kan aldri avskrive Contador. Om det er noen i feltet som vet hvordan man skal vinne Tour de France, så er det han. Dette er ikke over og det er fortsatt flere uker til touren, sier Porte til cyclingnews.com i forbindelse med Critérium du Dauphiné.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere