*Nettavisen* Sport.

Contador: - Froome er sterkest

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Den spanske stjernen innser at Froome er suveren i Frankrike.

07.06.13 22:02

Alberto Contador og Chris Froome gir oss en forsmak på årets Tour de France i Critérium du Dauphiné.

På rittets seks første etapper har briten satt 2 minutter og 49 sekunder i sekken til Contador. Likevel er spanjolen trygg på egne forberedelser.

- Jeg vil alltid vinne, men jeg må følge planen jeg la for to måneder siden. For øyeblikket går det bra, sier 30-åringen til cyclingnews.com.

- Han har hatt en fantastisk sesong
Contador håper at planen hans skal være god nok til å beseire Froome og andre konkurrenter i sommerens Tour de France. Spanjolen er full av lovord om rytteren med flest sammenlagtseirer på øverste nivå i 2013.

- Froome har hatt en fantastisk sesong. Han har vært solid på temposykkelen og i fjellene. For øyeblikket er han sterkest her i Dauphiné. Det er egentlig ikke så mye mer å si om saken, forklarer Contador.

Må stole på et sterkt lag
Tilbake til Contadors plan. I motsetning til fjorårets sesong, hvor han vant vueltaen på høsten etter å ha sonet dopingdommen sin, har han i år et sterkt lag til å jobbe for ham i fjellene.

Les også: Contador vant vueltaen

Michael Rogers, som er femtemann i sammendraget i Critérium du Dauphiné, Nicolas Roche og Roman Kreuziger, som vant bakkeklassikeren Amstel Gold Race, er alle klare til å gjøre en jobb for spanjolen i de franske fjellene.

- Dette er kanskje det beste laget jeg har hatt noen gang.

- Aldri avskriv Contador
Men til syvende og sist er det Contador det står på. Til nå i år har han ikke vist noe som burde skremme Froome og Sky Procycling. Richie Porte blir Froomes viktigste hjelperytter i Tour de France. Han er klar på at man ikke skal avskrive spanjolen.

- Du kan aldri avskrive Contador. Om det er noen i feltet som vet hvordan man skal vinne Tour de France, så er det han. Dette er ikke over og det er fortsatt flere uker til touren, sier Porte til cyclingnews.com i forbindelse med Critérium du Dauphiné.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag