Contador: - Schleck-brødrene må angripe

Foto: Ap (Laurent Cipriani)

Men spanjolen anser Thomas Voeckler og Cadel Evans som de største favorittene.

18.07.11 19:47

Med fire minutter opp til sammenlagtleder Thomas Voeckler er det ingen tvil om at Alberto Contador må angripe i løpet av de fire neste etappene hvis han skal vinne Tour de France for fjerde gang.

- Jeg vil prøve å vinne rittet, men det er ikke den største utfordring så langt i min karriere, sa Alberto Contador på mandagens pressetreff ifølge cyclingnews.com og la til:

- Jeg har allerede levert flere god resultater denne sesongen.

- Flere muligheter i giroen
Saxo Bank-Sungard-rytteren understreket også at han formen hans ikke er like god som den var i mai.

- Jeg er ikke på samme nivå som da jeg syklet giroen, og Tour de France er også noe annet. giroen var et veldig spennende ritt med mange angrepsmuligheter, men i touren er det mange kilometer mellom stigningene. Det reduserer mulighetene for angrep, mener 28-åringen.

Spanjolen har også slitt med en kneskade underveis i touren.

- Mitt høyre kne gjorde vondt, og jeg var tvunget til å kompensere med det andre beinet og det var ikke naturlig for meg. Men, jeg føler meg bare bedre og bedre. Jeg er sikker på at jeg vil være sterkere i Alpene enn i Pyreneene.

Frykter utforkjøring
For sammenlagtfavorittene venter det nå fem avgjørende etapper. De to første etappene til henholdsvis Gap og Pinerolo inneholder ikke de verste stigningene, men de kan allikevel skille i sammendraget.

- Etappe 17 (onsdag, vår.anm.) vil været spille en stor rolle, advarer Contador og forklarer videre:

- Hvis det er dårlig vær, vil den avgjørende nedkjøringen bli farlig. Etappe 18 til Galibier er hard, og der må jeg finne en god rytme. 19. etappe til Alpe d’Huez er kort, men alle kjenner til Alpe d’Huez.

Deretter venter en 41 kilometer lang tempoetappe i Grenoble på rittets nest siste dag.

- Med den sammenlagtstillingen vi har nå, har jeg ikke sjans på Tour de France-seieren før den siste tempoetappe, så jeg er nødt til å angripe et sted for å ta tid på (Thomas) Voeckler og (Cadel) Evans. Uten den velten (tapte 1,20 på den første etappen), kunne jeg ha ventet til tempoetappen, men ikke nå, innrømmer Contador.

- Den ene av Schleck-brødrene må ofre seg
Men det er ikke lett å angripe etter to uker med blodslit i Frankrike.

- Det er en trolig den hardeste touren jeg har syklet. Vi brukte mye energi i starten, det er derfor vi har syklet slik i fjellene. I Alpene er stigningen lengre og det konkurreres høyere over havet. Ting kommer til å endre seg, varsler spanjolen og legger til følgende om Schleck-brødrene:

- For hver dag som går lurer vi på hvilket kort Schleck-brødrene vil spille ut. Hvis de venter til Paris, er det for sent. De vet hvem som er sterkest, og den ene må ofre seg for den andre.

Men først må avstanden opp til Thomas Voeckler reduseres.

- Han er i en utrolig flytsone, og det vil bli vanskelig å gjøre noe med ham. Han er uten tvil en av kandidatene til sammenlagtseieren. Han er like stor favoritt som Evans akkurat nå, mener Alberto Contador.

Schlecks tar utfordringen
Andy Schleck og Leopard-Trek er enig i Alberto Contadors vurdering.

- Vi vil heller vinne touren, og at den andre blir nummer 20, enn at vi får en rytter som toer og de andre som nummer tre. Så ja, det er vi klare for, sa Andy Schleck på mandagens pressekonferanse og la til følgende om egen form:

- Jeg kjørte (i Pyreneene) mest for å teste de andre. Jeg vil ikke høres arrogant ut, men jeg kan lett se, hvordan de andre har det og hvem som tetter lukene på det siste fjellet.

- Jeg håpet at noen ville angripe etter meg, slik at jeg kunne bli med. Men ingen gjorde det, og det skuffet meg. Det var kun Ivan Basso og Schleck-brødrene som tok initiativet. De andre bare satt der (på hjul).

Sammenlagt før de seks siste etappene:
1. Thomas Voeckler (Europcar)
2. Fränk Schleck (Leopard-Trek) +1.49
3. Cadel Evans (BMC) +2.06
4. Andy Schleck (Leopard-Trek) +2.15
5. Ivan Basso (Liquigas) +3.16
6. Samuel Sanchez (Euskaltel-Euskadi) +3.44
7. Alberto Contador (Saxo Bank) +4.00
8. Damiano Cunego (Lampre) +4.01
9. Tom Danielson (Garmin-Cervélo) 5.46
10. Kevin de Weert (Quick Step) +6.18
(..)
59. Thor Hushovd (Garmin-Cervélo) +55.48
63. Edvald Boasson Hagen (Team Sky) +1.03.23

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.