RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Alberto contador på pressekonferanse etter dopingdommen i CAS.
Alberto contador på pressekonferanse etter dopingdommen i CAS. Foto: JAVIER SORIANO (Afp/SCANPIX)

Contador: - Seks lag ønsker meg

Sist oppdatert:
Her kan du lese hvilket lag den dopingtatte spanjolen helst vil sykle for.

Sammen med Jesùs Hernandez har Alberto Contador dratt til Gran Canaria for blant annet å forbedrede seg til Vuelta a España.

30-åringen planlegger comeback under Eneco Tour, etter at den toårige utestengelsen han pådro seg for clenbuterolbruk, ebber ut i august måned.

I et intervju med radioprogrammet «Programa de las 12» på Cadena Cope, forteller den tidligere Saxo Bank-rytteren at pågangen fra andre lag fremdeles er stor.

- Jeg føler meg privilegert. På tross av situasjonen jeg har havnet i, har mange av topplagene tatt kontakt med min bror (rådgiver og manager, Fran Contador). Foreløpig har seks lag vist interesse, og blant dem er Movistar Team, forteller Contador i radiointervjuet ifølge biciciclismo.com.

Contadors førstevalg
Mannen fra Pinto er snar med å legge til at hans lojalitet fremdeles ligger hos Bjarne Riis og Saxo Bank.

Det danske laget har stått ved rytterens side gjennom hele dopingsaken og ankesaken, men benyttet naturlig nok klausuler i avtalen da Contador ble utestengt for doping.

Spanjolen er uansett beredt på å returnere til sin tidligere arbeidsgiver.

- Min absolutte prioritet er Saxo Bank, bekrefter han.

- De har gjort mer for meg enn jeg tror noen andre lag ville ha gjort. De har hjulpet meg hele veien, betingelsesløst, uansett hva som skjedd. Så vel manageren som sponsoren har oppført seg eksemplarisk mot meg. Det finnes kanskje bedre økonomiske tilbud, men ubetinget støtte er uvurderlig. Derfor klarer jeg heller ikke å se for meg en framtid utenfor Saxo Bank. De er mitt førstevalg, forklarte han.

- Regelverket er utdatert
Foruten Eneco Tour og Vuelta a España, sikter den tidligere Tour de France-vinneren mot Clásica San Sebastian og VM i Limburg. I Nederland ønsker han å kjøre både tempo og fellesstart.

- Jeg ønsker å være en del av det spanske laget i begge disipliner. Tempoløypa har knekkere og rytmeendringer som passer meg godt i forhold til andre spesialister. Når alt kommer til alt, er det kanskje andre ryttere som er bedre forberedt som meg, som for eksempel Samuel Sànchez eller Alejandro Valverde, men jeg ønsker å være med på laget, sier Contador til Cadena Cope.

Avslutningsvis snakker spanjolen om at han forsøker å legge dopingsaken bak seg, at dommen har såret ham og folkene rundt seg og at han mener at reglene rundt matforurensing (i hans tilfelle, clenbuterol) er fullstendig utdaterte.

- Regelverket er helt utdatert og trenger modifisering. Det har kommet opp mer enn 100 saker, etter at jeg selv ble rammet under 2010-utgaven av Tour de France, påpeker han.

Alberto Contador valgte ikke å anke dommen han fikk av CAS (idrettens voldgiftsrett) i februar.

Vil du lese mer? Her finner du biciciclismo.coms versjon (obs! På spansk!)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere