*Nettavisen* Sport.

Contador: - Vanskelig å slå Froome

Foto: MICHAEL KOOREN (scanpix)

- Froome var spektakulær i Tour de France, sier spanjolen.

15.08.12 18:21

Årets siste Grand Tour braker løs i helgen.

Vuelta a Españas første etappe går av stabelen på lørdag. En lagtempoetappe i Pamplona er den første testen rytterne skal igjennom, men i sterk kontrast til årets Tour de France er det ikke kampen mot klokken som vil avgjøre det beinharde etapperittet.

Det er derimot de knallharde fjellene som vil ha størst innvirkning på striden om den røde sammenlagttrøyen. Chris Froome (Team Sky) og Alberto Contador (Team Saxo Bank-Tinkoff Bank) er bare to av navnene på rittets stjernespekkede startliste.

Den kenyanskfødte klatreren Froome ble nummer to i fjorårets utgave av det spanske etapperittet. Team Sky-rytteren viste med det at han kan vinne rittet, mener Contador.

- Froome beviste at han kan vinne Vuelta a España, uttaler Contador på sine hjemmesider.

- I Tour de France var han spektakulær og beviste at han var den sterkeste. Jeg tror han kommer til Spania med et mål om å vinne og han vil bli en tøff motstander å slå, fortsetter spanjolen.

29-åringen fra Pinto gjorde comeback i det nederlandske etapperittet Eneco Tour, og selv om rittet ikke var skreddersydd for spanjolen overbeviste han stort ved å bli nummer fire i sammendraget.

- Eneco Tour var god forberedelse til Vuelta a España, mener Contador.

- Jeg hadde en god følelse selv om løypen var paddeflat. I Spania rundt er målet å kjempe om seieren. Jeg er klar over at mange kommer med samme mål, men noen ganger vinner man og andre ganger taper man. Jeg jobber hardt og er ekstra motivert fordi det er et ritt i mitt hjemland, sier Saxo Bank-rytteren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.