RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Contador angrep i fjellene

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Men det var to av hans landsmenn som spurtet om etappeseieren i Vuelta a España.

Alberto Contador syklet mandag den første fjelletappen siden hans to år lange dopingutestengelse gikk ut i starten av august måned.

Spanjolen viste på ingen måte at klatreformen er svekket.

Saxo Banks store stjerne angrep, angrep og angrep i Alto de Arrate som avsluttet den tredje etappen i årets Vuelta a España.

- Det var en meget nervøs avslutning (inngangen til den siste bakken, vår.anm.). I selve stigningen viste Alberto (Contador) gjentatte ganger at han er tilbake med full styrke, forteller Bradley McGee, sportsdirektør i Saxo Bank-Tinkoff Bank.

Det kom etter at Saxo Bank-Tinkoff og Team Sky hadde satt farten inn i Vuelta a Españas første store prøvelse for klatrerne, Alto de Arrate (5,5 kilometer, 7,8 prosent), for henholdsvis nevnte Contador og Tour de France-toer Christopher Froome.

Målfoto måtte til
Det dannet seg raskt en liten favorittgruppe hvor Contador og Froome pekte seg ut som de sterkeste. Det første angrepet kom riktignok fra Alejandro Valverde (Movistar) som fikk frie tøyler da fjorårsvinner Juan José Cobo ble hektet av.

Like etterpå satt Alberto Contador inn flere kraftfulle angrep. Spanjolen fikk med seg landsmennene Joaquin Rodriguez (Katjusja) og Valverde på hjul, mens Froome brukte noe lenger tid på å tette luken.

De siste to kilometer gikk slakt nedover til mål i Arrate (Eibar). Etter to nye angrep fra Contador i utforkjøringen var det Rodriguez og Valverde som spurtet om etappeseieren. Ingen av dem turte juble etter at de krysset streken side og side.

Noen minutter senere utropte arrangøren Valverde som etappevinner. Movistar-rytteren overtok også ledertrøyen.

- To seirer på tre dager. Vi kan egentlig ikke be om mer enn dette, jubler Alejandro Valverde, som for øvrig vant rittet sammenlagt i 2009.

Det spanske mannskapet vant som kjent lagtempoen lørdag og hadde et glimrende utgangspunkt før rytterne ankom fjellene. Men en nedtur ble det riktignok. Valverdes lagkamerat Cobo tapte 50 sekunder og har med andre ord en stor jobb foran seg hvis han skal forvare fjorårsbragden fra det spanske treukersritt

Rotet bort seieren
Mens Valverde jublet måtte en skuffet og fortvilet Joaquin Rodriguez forklare nederlaget.

- Jeg er rasende. Jeg tapte en etape som jeg faktisk hadde i hendene. Jeg kjente profilen og viste at jeg måtte ligge foran mot slutten på grunn av de to svingene på oppløpet. Jeg var faktisk i en perfekt posisjon, men de siste fem meterne sluttet jeg å tråkke og Valverde slo meg med noen få millimeter.

- Det er greit at jeg taper hvis jeg er svakere enn konkurrentene, men denne tapte jeg fordi jeg var dum, forteller en skuffet Joaquin Rodriguez.

Christopher Froome snek seg foran Alberto Contador i kampen om tredjeplassen og fikk dermed med seg noen bonussekunder. Det deles ut 12-8-4 bonussekunder til de tre beste på hver etappe (gjelder ikke lagtempo og tempo).

- Alberto viste seg fra sin angrepsvillige side. Jeg tror ikke vi skal dra noen entydige konklusjoner ut fra dagens etappe, men vi legger merke til de tre rytterne, som vi skal holde et godt øye med, oppsummerer Bradley McGee.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gilbert på offensiven
Åtte ryttere fra like mange lag lå store deler av den 155,3 kilometer lange etappen mellom Faustino V og Arrate (Eibar). Det var: Nico Sijmens Cofidis), Philippe Gilbert (BMC Racing Team), Dominique Rollin (FDJ-Big Mat), Christophe Riblon (AG2R La Mondiale), Andrey Zeits (Astana), Sergio Carrasco (Andalucia), Markel Irizar (RadioShack-Nissan) og Pim Ligthart (Vacansoleil-DCM).

De hadde på det meste nesten fem minutter ned til hovedfeltet, som ikke ville slippe bruddet for langt unna. Med x kilometer til mål var eventyret slutt for de åtte ryttere.

Tirsdag venter en ny fjelletappe med avslutning på Estación de Valdezcaray (1540 meter over havet). Her finner du mer informasjon om etappen (ekstern lenke)!

PS! Gabriel Rasch (FDJ-Big Mat) er eneste norske innslag i det spanske treukersrittet som avsluttes i Madrid 9. september.

Resultater, 3. etappe:
1. Alejandro Valverde (Movistar) 3.49,37
2. Joaquim Rodriguez Oliver (Katjusja) samme tid.
3. Christopher Froome (Sky) s.t.
4. Alberto Contador (Saxo Bank - Tinkoff Bank) s.t.
5. Daniel Moreno Fernandez (Katjusja)+6
6. Bauke Mollema (Rabobank) s.t.
7. Eros Capecchi (Liquigas-Cannondale) s.t.
8. Benat Intxausti Elorriaga (Movistar) s.t.
9. Andrew Talansky (USA) Garmin - Sharp) s.t.
10. Robert Gesink (Rabobank) s.t.
(..)
81. Gabriel Rasch (FDJ-Big Mat) +4,19

Sammenlagt:
1. Alejandro Valverde (Movistar) 8.46,56
2. Benat Intxausti Elorriaga (Movistar)+18
3. Joaquim Rodriguez Oliver (Katjusja)+19
4. Christopher Froome (Sky)+20
5. Alberto Contador (Saxo Bank - Tinkoff Bank) +24
6. Bauke Mollema (Rabobank) +28
7. Robert Gesink (Rabobank) s.t.
8. Rigoberto Uran Uran (Sky) +30
9. Daniel Moreno Fernandez (Katjusja) +33
10. Igor Anton Hernandez (Euskaltel - Euskadi) +46
(..)
79. Gabriel Rasch (FDJ-Big Mat) +5,28

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere