*Nettavisen* Sport.

Contador-avgjørelsen kan trekke ut

Foto: Paco Paredes (AP/Scanpix)

I verste fall blir ikke 27-åringens skjebne avgjort før i februar.

09.11.10 09:12

Ifølge UCIs antidopingreglement er det spanske sykkelforbundet nødt til å behandle disiplinærsaken mot Alberto Contador innen én måned.

Etter den tid åpner derimot muligheten til å anke avgjørelsen inn til Idrettens Voldgiftsdom (CAS) seg. Dermed kan man omtrent krysse av for Tour of Qatar på kalenderen før Alberto Contador vet om han får debutere for Team Saxo Bank/SunGard, eller ikke.

- Den maksimale behandlingstiden for en slik sak er tre måneder. Når vi mottar dokumentasjonen fra UCI, vil forbundet beslutte om vi går videre med prosessen. Dersom det skjer, skal rytteren få mulighet til å presentere sine argumenter og sin dokumentasjon. Det som er nødvendig for hans forsvar, sier sykkelpresident Carlos Castaño til spanske medier.

Dersom det spanske forbundet (RFEC) velger å frikjenne rytteren, har også det internasjonale sykkelforbundet (UCI) muligheten til å bringe saken videre til CAS.

Åpnet disiplinærsak
Det var mandag kveld UCI beordret det spanske forbundet til å åpne disiplinærsak mot den triple Tour de France-vinneren.

- Mot slutten av en lang og grundig undersøkelse gjort av høyt kvalifiserte og WADA-akkrediterte ekspert, og etter å ha vurdert all tilgjengelig informasjon, har UCI konkludert med at det skal åpnes en disiplinærsak mot Alberto Contador, het det i en forsinket pressemelding fra UCI.

- Inntil saken er ferdigbehandlet, og på tross av hans midlertidige suspensjon, er Alberto Contador fremdeles ikke kjent skyldig i noe som helst.

- Klart tilfelle av matforgiftning
Contador selv, som testet positivt på Clenbuterol den 21. juli i år, har ennå ikke uttalt seg etter åpningen av disiplinærsaken. Tidligere har han truet med å slutte som syklist, dersom han idømmes en toårig karantene og fradømmes Tour de France-tittelen sin.

Sent mandag kveld uttalte pressetalsmann Jacinto Vidarte følgende:

- Dette er normalt og som forventet. Rytterens representanter vil skaffe til veie all nødvendig dokumentasjon som vil bevise at dette (saken mot Contador) er et klart tilfelle av matforgiftning.

Contador har som kjent oppgitt spansk biff som årsaken til hans positive dopingprøve.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.