Chris Froome er den store favoritten til årets Tour de France, men han skal se opp for Alberto Contador.

Han er ute etter det han selv kaller sin fjerde Tour de France-tittel, men som egentlig blir hans tredje, etter at han ble fratatt seieren i 2010.

Med et knallsterkt Saxo-Tinkoff-lag i ryggen, er han klar for å ta opp kampen med dominante Team Sky.

Varsler angrep
- Jeg har et sterkt lag bak meg, sier Contador til lagets hjemmeside.

- Laget kan posisjonere meg bra i alle typer terreng, og det betyr mye for meg å vite at jeg har lagkamerater rundt meg i bakkene.

«El Pistolero» er vant til å avfyre angrep etter angrep mot sine konkurrenter når rytterne inntar stigningene. Han lover en tour med mange angrep.

- Med årets rute kommer vi til å se flere angrep enn tidligere. Det er korte klatreetapper hvor man kan bli fristet til å gå tidlig og prøve et langt brudd. Men det er også lange klatreetapper der feltet sakte, men sikkert tynnes ut.

Ekstremt motivert
Rutine er noe Contador har bygget seg opp en god del av gjennom årenes løp. Han har to seirer i både Vuelta a España og Tour de France, i tillegg til en seier i Giro d’Italia å se tilbake på. Så må man heller ikke glemme tour-seieren han ble strippet for i 2010.

- Jeg er ekstremt motivert, og mentalt fokusert og forberedt.

30-åringen var neppe like forberedt på de smale, tange og uoversiktlige korsikanske veiene.

Ifølge l’Equipe, via cyclingnews.com, syklet nemlig Contador seg vill på sin første treningstur på øya. Laget var i panikk da de ikke klarte å finne ham eller kontakte ham. Heldigvis ble det til slutt en gjenforening med kapteinen. Da var de raske med å putte på ham en toveis radio, slik at det samme problemet ikke skulle oppstå igjen.