RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: CHRISTOPHE KARABA (Epa)

Contador dropper Ardennene

Sist oppdatert:
Spanjolen fokuserer alle krefter på Tour de France.

Alberto Contador (Saxo Bank – Tinkoff) drar ikke til de kuperte klassikerne i Ardennene denne våren. Det melder den franske sportsavisen L´Equipe søndag.

Spanjolen melder dermed pass til både Fleche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège, samt det nederlandske WordTour-rittet, Amstel Gold Race.

Etter Baskerland rundt (1. – 6 april) drar 30-åringen til Frankrike for å rekognosere de viktigste etappene i Tour de France. Som oppvarming til rittet kjører Contador Critérium du Dauphiné (2. – 9. Juni).

Tour of Oman (11. - 16. februar) er neste ritt på programmet for Saxo Bank-kapteinen. Deretter venter Tirreno-Adriatico (6. - 12- mars) i Italia, før han tar turen til Criterium Internasjonal i slutten av mars.

Vuelta-retur ikke utelukket
I slutten av januar ble det i tillegg kjent at Contador også dropper Giro d´Italia for å være mest mulig opplagt til sommerens Tour de France.

Contador står bokført med to Tour de France-titler fra før, men fikk ikke delta i fjorårets utgave grunnet en dopingsuspensjon.

- Giroen er et veldig spesielt ritt, men i år er Tour de France viktigere for meg, fortalte Saxo-kapteinen til Cyclingnews.com.

Først etter touren vil «El Pistolero» vurdere om han skal forsvare Vuelta a España-seieren fra i fjor.

Contador åpnet årets sesong i Argentina og Tour de San Luis. Den klatresterke rytteren sikret seg både en etappeseier og en fremskutt plassering i sammendraget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere