Alberto Contador (Saxo Bank – Tinkoff) drar ikke til de kuperte klassikerne i Ardennene denne våren. Det melder den franske sportsavisen L´Equipe søndag.

Spanjolen melder dermed pass til både Fleche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège, samt det nederlandske WordTour-rittet, Amstel Gold Race.

Etter Baskerland rundt (1. – 6 april) drar 30-åringen til Frankrike for å rekognosere de viktigste etappene i Tour de France. Som oppvarming til rittet kjører Contador Critérium du Dauphiné (2. – 9. Juni).

Tour of Oman (11. - 16. februar) er neste ritt på programmet for Saxo Bank-kapteinen. Deretter venter Tirreno-Adriatico (6. - 12- mars) i Italia, før han tar turen til Criterium Internasjonal i slutten av mars.

Vuelta-retur ikke utelukket
I slutten av januar ble det i tillegg kjent at Contador også dropper Giro d´Italia for å være mest mulig opplagt til sommerens Tour de France.

Contador står bokført med to Tour de France-titler fra før, men fikk ikke delta i fjorårets utgave grunnet en dopingsuspensjon.

- Giroen er et veldig spesielt ritt, men i år er Tour de France viktigere for meg, fortalte Saxo-kapteinen til Cyclingnews.com.

Først etter touren vil «El Pistolero» vurdere om han skal forsvare Vuelta a España-seieren fra i fjor.

Contador åpnet årets sesong i Argentina og Tour de San Luis. Den klatresterke rytteren sikret seg både en etappeseier og en fremskutt plassering i sammendraget.